Senki nem tudta megfejteni az ijesztő videó üzenetét! Nézd meg, hátha te rájössz
Hátborzongató videó tartja lázban a világot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már közel egy hónapja lázban tartja a világot egy videó, amelyről még mindig nem derült ki, hogy pontosan micsoda, de alaposan feladta a leckét.

A rejtélyes felvételről ugyanis lehetetlen eldönteni, hogy vajon egyszerű vírusmarketing, ízetlen tréfa, vagy valós veszélyt jelentő fenyegetés.

11B x 1371

Szeptember 30-án egy bizonyos Parker Wright feltöltött egy videót a YouTube-ra, 11B x 1371 címmel és rendkívül zavarba ejtő tartalommal.

A fekete-fehér felvételen egy romos épületben ácsorgó álarcos figura látszik, aki a pestisdoktorok jellegzetes öltözékét viseli, és furcsán mutogat, miközben néha betűk villannak fel mögötte. Végül a tenyere közepén egy villogó pont látszik, és a két perc alatt végig fülsértő hangot hallunk.

A 24.hu információi szerint már májusban is voltak bejegyzések az interneten a videóval kapcsolatban, a DailyDot.com pedig rájött, hogy a filmet már korábban is feltöltötte egy aetbx nevű felhasználó a YouTube-ra.

Egy svéd techportál, a GadgetZZ.com szerkesztőségébe pedig néhány hónapja levél érkezett, amelyen nem volt feladó, így sokáig nem foglalkoztak vele, és csak október elején bontották ki. A boríték - amiről később annyi derült ki, hogy Lengyelországból postázták - mindössze egy DVD-t tartalmazott: ezen volt a furcsa videó, amit azóta sem sikerült megfejteni.

Az eddigi megfejtések

Miután a GadgetZZ.com megosztotta a videót az olvasókkal, sokan megpróbáltak dekódolni az üzenetet, és részeredményeket már sikerült elérni. A videó korábbi verziójának címe és leírása például egy bináris kód, amely spanyol szavakat ad ki: muerte, vagyis halál, valamint te queda 1 ano menos, vagyis egy éved, vagy még annál is kevesebb van hátra.

Fontos még a hang rejtélye is, amire több megoldás is érkezett. Az egyik, hogy a videó alatt valaki az I would like to kill you, vagyis meg akarlak ölni szöveget mondja, csak a hangot teljesen eltorzították.

A másik egy Reddit felhasználó  spektográfos frekvencia-vizsgálata hozta meg. Ő arra jutott, hogy a videóban képek vannak elrejtve ilyen formában, amelyek számkódokat, egy koponyát, sikító női arcot és nyugtalanító angol feliratokat adnak ki, például we are the antivirus, vagyis mi vagyunk az antivírus és you are already dead, azaz már halott vagy.

Az utolsó másodpercekben az alak tenyerén fel-felvillanó pont a megfejtők szerint a red lipslike tenth szavak morzekódja, ez pedig a kill the president, vagyis öld meg az elnököt anagrammája.

Mi lehet ez?

Remélhetőleg ez az egész csak egy rossz vicc, de vannak, akik rosszat sejtenek, és nem érik be a vírusvideós magyarázattal. Sokak szerint egy figyelmeztetés vagy fenyegetés, ami vagy egy világméretű járványra vonatkozik - többek közt a pestisdoktor-jelmez miatt- , vagy más támadást, például az amerikai elnök elleni merényletet, vagy terrorcselekményt helyez kilátásba.

Te mit gondolsz a videóról? Veszélyt jelezhet, vagy csak rossz tréfa?

Ezt is szeretjük