8 ezren még mindig elhiszik ezt a hatalmas butaságot a Földről
Nem jutunk szóhoz!
Gondoltad volna, hogy még van olyan, aki szerint lapos a Föld?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Belegondolni is bizarr, hogy 2015-ben még mindig több ezren vannak, akik elhiszik, hogy a Föld valójában lapos - pedig így van.

A Flat Earth Society, vagyis Lapos Föld Társaság hívei mind ezt az elméletet támogatják, és úgy gondolják, hogy minden más csak hazugság.

Lapos Föld Társaság

Már az általános iskolában megtanítják, hogy időszámításunk előtt, amikor tudomány rendkívül fejletlen volt a mai szintjéhez képest, az emberek úgy hitték, hogy Földünk egy lapos korong. Már az ókorban is voltak találgatások arra vonatkozóan, hogy ez nem igaz, és később egyre inkább világossá vált, mennyire téves ez az elmélet.

Az ókori görög gondolkodók, mint például Arkhimédész, Arisztotelész vagy Platón is egyetértettek azzal, hogy a Föld gömbölyű, de ezt csak Kolumbusz Kristóf felfedezése után kezdték tényként kezelni. Ennek ellenére még most is vannak olyanok - nem is kevesen -, akik kétségbe vonnak egy olyan tudományos tényt, amit már a 15. században is elismertek az emberek.

A Lapos Föld Társaság tagjai vakon hisznek abban az elméletben, hogy a Föld valójában lapos, és az, hogy mindenki más gömbölyűnek gondolja, egy hatalmas összeesküvésnek köszönhető, amelynek a NASA az egyik fő éltetője.

Pörög a Facebook-oldaluk

Azok, akik elhiszik ezt a teóriát, annyira komolyan veszik az egészet, hogy weboldalt és Facebook-csoportokat is létrehoztak a közösségük számára. A legnépszerűbb oldalukat a Facebookon közel nyolcezren lájkolták, és az itt található kommentekből és posztokból kiderül, hogy ez nem csak egy vicc.

Rengetegen próbálják jobb belátásra bírni a követőket, szinte óránként érkeznek azok hozzászólásai, akik reménykednek benne, hogy el tudják magyarázni, mekkora tévedésben élnek a lájkolók - persze sikertelenül.

Kép: flickr.com, NASA Goddard Space Flight Center

Ezt is szeretjük