3 illemszabály, amit már nem kell betartanod: 70 évvel ezelőtt volt fontos

Vannak olyan illemszabályok, amiket már nem érdemes követni, mert elavulttá váltak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Vannak olyan illemszabályok, amiket már nem érdemes követni, mert elavulttá váltak.

Az illem nagyon fontos, és az alapvető szabályokat mindenkinek érdemes ismerni és betartani, de vannak olyan előírások is, amelyek ma már nem érvényesek.

Nézd meg, mi mindenre kellett figyelni évtizedekkel ezelőtt, aminek a mai világban már nincs jelentősége.

A randevú végén

Bár a randinak még ma is megvannak a maga illemszabályai, bizonyos szokások, már igazán túlhaladottnak számítanak.

Míg az ötvenes évek környékén egyértelműen a nő dolga volt, hogy jelezze, lezártnak nyilvánítja a találkát, ma már nincs erre vonatkozó szabály.

Régen ha a nő szétterítve elhelyezte a szalvétát a tányér bal oldalán, majd kérdőn nézett a kísérőjére, a férfi dolga az volt, hogy felálljon, felsegítse a hölgyet is, ráadja a kabátját, ha az évszak megkívánja, majd távozzanak.

Ez ma már nem tűnik sem szükségesnek, sem túl életszerűnek, egyszerűbb kimondani, hogy lassan ideje menni - ezt pedig bármelyik fél megteheti, ha úgy érzi.

Tanár-diák kapcsolat

Rengeteget változott az utóbbi időben az, ahogyan a tanárok és a diákok egymáshoz viszonyulnak, a kapcsolat sokkal lazább, több mindent megengedő lett mindkét fél részéről.

Míg a múlt század elején elfogadott, sőt, elvárt dolog volt, hogy a tanár magázza a diákokat, még akkor is, ha azok kisiskolások, ez a mai világban már kifejezetten modorosnak hathat, és kellemetlen érzéseket válthat ki a mindkét oldalról. Ez a szokás még nem halt ki teljesen, de már inkább a tanár stílusától függ, nem attól, hogy az ember mennyire követi az illemet.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Mi a helyzet a cigarettával?

Egy régi illemszabály szerint ha egy férfi rágyújt, meg kell kínálnia a nőt is, és ha az visszautasítja, a férfinak akkor is minden alkalommal, amikor új cigarettát kezd, újra fel kell ajánlania egyet - akkor is, ha a nő nem dohányzik. Ez ma már inkább idegesítőnek, sőt, egyenesen tolakodónak hatna.

Ezt is szeretjük