A ’80-as években készült képeit alkotta újra a művész: felkereste az eredeti szereplőit is
Chris Porsz képei jól mutatják az idő múlását, és hogy mennyit változott a világ negyven év alatt.

képek-újraalkotás-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha jó nosztalgiázni és felidézni a múlt szép pillanatait, az pedig különösen érdekes, ha a jelen mellé állítjuk ezeket az emlékeket. Az angol fotós, Chris Porsz negyven éve tartó projektje pont erről szól: megmutatja, milyen ereje van az időnek, hogy mennyi dolog változik, mégis vannak, amik ugyanolyanok maradnak.

A férfi a ’80-as években kezdte az idegeneket, járókelőket fotózni az angliai Peterborough város utcáin, rengeteg képe összegyűlt így, ám sokáig nem igazán foglalkozott velük. 2009-ben egy helyi lap elkezdte publikálni a fotókat, és egyre több visszajelzés érkezett az olvasóktól, hogy felismerik magukat a régi képeken. Innen jött az ihlet, hogy megcsinálja a képek mai változatait is.

Ugyanazok az emberek - 40 év különbséggel

A fotós az elmúlt években folyamatosan kereste a képek egykori szereplőit, hogy ilyen sok idő után újraalkothassa a régi pillanatokat. Nem volt egyszerű dolga, hiszen sokan messzire költöztek, meghaltak, vagy nem szerettek volna szerepelni. Szerencsére legalább ugyanennyien nagyon belelkesedtek az ötlet hallatán, és örömmel álltak újra modellt a fotós kamerájának, az eredmény pedig nagy hatással volt rájuk.

(Képek forrása: Chris Porsz / Boredpanda)

Ezt is szeretjük