Egyetlen csodaszer, amivel tökéletes lehet az arcbőröd
Így használd a korrektort
A sminkes elárulja, hogyan lehet a pattanásokat láthatatlanná tenni.

Tizenévesként valószínűleg életed legnagyobb megkeserítői a pattanások. Ám ahelyett, hogy több réteg alapozóval próbálnád eltüntetni - amivel sokkal inkább csak kiemeled - őket, inkább fogadd meg Vörös Reni sminkes tanácsát.

Éppen a pattanásra tegyél a korrektorból
Ecsettel pont annyit tudsz felvinni, amennyire szükség van
Ujjbeggyel érdemes letapogatni a korrektort, hogy szépen fedjen
Reneka az átalakítás végére így festett

Így ne csináld!

A Randikommandó sminkese a műsor egyik adásában Bedő Rebekán mutatta be, hogyan tudja a lány többé-kevésbé láthatatlanná tenni az arcát elcsúfító pirosságokat.

Reni hangsúlyozta, sokan esnek abba a hibába, hogy korrektorral, alapozóval és púderrel vastagon befedik a bőrhibát, hogy eltüntessék, ám valójában így sokkal inkább ráterelik a figyelmet az aknékra.

A jó korrektor

Reni Rebeka bőrére egy folyékony állagú alapozót vitt fel egészen vékony rétegben, és ezt egészítette ki egy keményebb textúrájú, krémes korrektorral. Ez azért jobb, mint a ceruza, mert nagyobb a fedőképessége, és sokkal tovább tartós marad. A sminkes azt is elmondta, hogy a korrektor színének mindig a bőrével kell megegyeznie.

- Minél közelebb álljon a saját bőrszínedhez. Az nem kell, hogy annyival világosabb legyen, mint amit a szem alatt használunk.

Mindenből keveset

Reni óvatosan, valóban csakis az adott bőrhibára vitte fel a korrektort egy ecset segítségével, majd az ujjbegyével oszlatta el, hogy természetesebbnek tűnjön, és valóban csak annyi réteg maradjon, amennyire szükség van. Kiemelte, hogy a végső fedőréteggel, vagyis a púderrel is csínján kell bánni, szintén a természetesség jegyében.

Nehéz kezdetek

Rebeka a Randikommandó műsorának ötödik részében tűnt fel. 18. születésnapja alkalmából szerette volna, ha a szépítészteam tinilányból felnőtt nőt varázsol belőle. Amíg a többiek azon dolgoztak, hogy ez a vágya teljesüljön, addig Iszak Eszti Rebeka párjával egy igazi meglepetés bulit szervezett.

Annak ellenére, hogy Rebeka nagyon jól érezte magát, és meg volt elégedve a külsejével, a kezdet nem volt zökkenőmentes, ugyanis Zsidró Tamás nem akarta vállalni az átalakítást. Olvasd el miért! »

Te mit használsz pattanások ellen?

Ezt is szeretjük