Lehet-e szexi a duci?

Válaszol a stylist

Nem csak tökéletes alakkal lehet hódítani. Lendvai Lilla stylist elárulja, mit vegyél fel, hogy stílusos és szexi legyél.

Az ízléstelenség ellen küzd Lendvai Lilla. A Randikommandó stylistja szeretné, ha a fiatal lányok olyan ruhákat viselnének, amelyek valóban jól állnak nekik, de az interjúban arról is mesélt, hogy találtak egymásra a divattal, és számára mi jelent inspirációt.

- Miért tartod fontosnak az ilyen jellegű műsorokat?

- Magyarországon rendkívül sok tévhit él a fiatalok fejében a divattal kapcsolatban. Azt gondolják, hogy amit a tömeg diktál, az a jó és az a divat. Rengeteg rossz berögződés ragadt meg az emberekben. Például az, hogy a csillogós, feltűnő márkajelzésekkel ellátott ruhák szépek, pedig rá kéne jönnünk, hogy a kevesebb néha több.

Azt gondolom, hogy előbb ízlést kéne tanulni az embereknek, utána jöhet a stílus. Szeretném, ha azok a fiatalok, akik jelentkeznek a műsorba, megtalálnák, mi az, ami igazán jól áll nekik, és csak azt vennék fel a trendekből, ami valóban nekik való. Ez az egyik misszióm, ezért is vállaltam szerepet a VIVA TV-n augusztusban újrainduló Randikommandóban is.

- Mikor döntötted el, hogy stylist leszel?

- Mindig is csodabogárnak tartottak az öltözködésem miatt, de sosem gondoltam, hogy a divattal fogok foglalkozni. Közgazdásznak tanultam, ami egyáltalán nem volt nekem való, viszont már akkoriban is tanácsokkal láttam el a szaktársaimat az öltözködés terén. Aztán kirúgtak az egyetemről, és akkor elmentem a Divatiskolába.

Addig mindig középszerűnek éreztem magam, de itt az első naptól kezdve kiemelkedő voltam. Úgy gondolom, ez az a terület, ahol az élettől kapott maximális talentumot tudom letenni az asztalra. Az iskola elvégzése után Igor Deseatnikov asszisztense lettem egy divatmagazinnál. Igor mellett nőttem fel, itt kezdtem először rátalálni a saját stílusomra. Az újságnál persze nagyon élesen megvoltak a határok, hogy meddig mehetünk el, mióta szabadúszó vagyok, azóta teljesedhettem ki igazán.

Íme, ők lesznek a magyar sorozat legújabb szereplői

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Ki volt rád a legnagyobb hatással a stílusod kialakításában, ki vagy mi inspirál a szakmádban?

- Mindig más, akár egyik napról a másikra találok új inspirációt. Amíg Igorral dolgoztam, az ő idoljai is nagy hatással voltak rám. Ő imádja Kate Moss stílusát, és ezáltal én is nagyon megszerettem. Most M.I.A. énekesnő stílusa inspirál leginkább, de a következő szezonban ez biztosan megváltozik, és találok valami újat.

- Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

- Az a furcsa, hogy nem egy menő munka volt a kedvencem. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy felvettek az egyik vezető divatlaphoz, ami világszerte ismert, és persze arra is, hogy bekerültem a Randikommandó csapatába. A legjobb visszajelzés azonban az volt, mikor az egyik bank felkért, hogy női alkalmazottaival állítsak össze egy divatbemutatót, részben a saját gardróbjukból, részben olyan ruhákkal, amilyeneket sosem viseltek korábban. A hölgyek az első pillanattól kezdve szinte itták a szavaimat. Miután lezajlott az esemény, a társaság több tagja írt nekem, hogy megváltoztattam az életüket, mert a segítségemmel megtalálták újra nőiességüket, és megnőtt az önbizalmuk. Pedig igazából az öltözködés csak apróság, mégis nagyon sokat ad az ember számára.

- Melyik volt a legemlékezetesebb pillanata a forgatásnak?

- Volt egy roma származású lány, aki finoman szólva nem volt sikeres a munkakeresés terén. A hölgy az elmúlt időszakban felszedett pár kilót, én pedig elmagyaráztam neki, hogyan kell a problémás alakot szépen felöltöztetni. A kis monológom után az egész stáb lefagyott pár másodpercre, és megtapsoltak. Nagyon jólesett a kollégák visszajelzése, ráadásul a lány úgy távozott tőlünk, mintha ő lenne Jennifer Lopez.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

- Mennyire fogadták meg a tanácsaidat az adások során a fiatalok?

- Nagyon odafigyeltek a lányok a tanácsaimra. Talán egy hölgy volt, akire nem tudtam hatni. A barátja ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy csak teljesen testhez simuló dolgokat viseljen, és ettől őt sem lehetett eltántorítani. A többiek azonban egytől egyig nagyon érdeklődőek voltak. A saját ruháikat együtt átnéztük, mi a jó és mi nem, órákon át beszélgettem velük, amivel hatalmas önbizalmat sikerült nekik adnom. A fiatal lányok nagy része testképzavarral küzd, ezeket a torz elképzeléseket próbálom megváltoztatni, ezért néha nemcsak stylistnak, hanem kicsit pszichológusnak is kell lennem.

A Randikommandó műsora ma este dupla résszel indul a VIVA tévén!

Ezt is szeretjük