Rákot okozhat a népszerű hintőpor - Beszüntetik a gyártását
Világszerte leállítja a Johnson & Johnson cég a zsírkőalapú hintőporuk gyártását 2023-tól.

GettyImages-1306835636
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Világszerte leállítja a Johnson & Johnson cég a zsírkőalapú hintőporuk gyártását 2023-tól, mert a termék sokak szerint rákkeltő, derült ki a Fox Business cikkéből. 

A vállalat annak ellenére tagadja a vádakat, hogy közel 38 ezer pert indítottak ellenük daganatos megbetegedések túlélői. 

Rákkeltő lehet ez a hintőpor

A vállalat 2020-ban már beszüntette a zsírkőalapú hintőporuk eladását az Egyesült Államokban és Kanadában, ezt a jövő évtől az egész világra kiterjesztik. A beszüntetés oka nem más, minthogy a cég ellen nagyjából 38 ezer pert indítottak ráktúlélők, akik meg vannak róla győződve, hogy a hintőpor okozta a megbetegedésüket a zsírkőben található azbeszt miatt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt arra alapozzák, hogy a zsírkövet az ismerten rákkeltő azbeszthez közeli lelőhelyeken bányásszák. A vállalat továbbra is tagadja a vádakat, azt mondják, hogy a terméket tudományosan tesztelték, és minden hatósági jóváhagyást megkapott, mert nem tartalmaz azbesztet, és nem rákkeltő.  

A Johnson & Johnson elmondta a Fox Businessnek, hogy teljesen át fognak térni a kukoricakeményítő-alapú babahintőpor gyártására. 

Már cukorhiány is van - Itthon egyre több vásárló panaszkodik rá

A hazai boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük