Szomorú látvány az űrből Magyarország: ekkora a különbség tavalyhoz képest

1901 óta nem volt olyan száraz időszak Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban.

GettyImages-1360380156

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közlése szerint 1901 óta nem volt olyan száraz időszak Magyarországon, mint az elmúlt két hónapban. Az átlagos csapadékmennyiség közel fele hiányzik az idén.

A kevés csapadéknak köszönhetően szinte már mindennaposak a kiszáradó tavakról, földeken elpusztuló haszonnövényekről és vízkorlátozásokról szóló hírek. Az Időkép Facebook-oldala által közzétett kép tanúsága szerint pedig a probléma már olyan súlyos, hogy szó szerint az űrből is látszik.  

 Az űrből is látszik az aszály

Az Időkép két Magyarországot ábrázoló műholdképet osztott meg tegnapi bejegyzésében. Az egyik ezen a héten készült, a másik pedig egy évvel ezelőtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A különbség sajnos magáért beszél, az ország az elmúlt egy évben szinte teljesen bebarnult, csak néhány zöld terület maradt. 

Csökken a vízkészlet: nem múlik az aszály Magyarországon, képeken a lesújtó helyzet

Tovább folytatódik az aszály, a legfontosabb az ivóvíz biztosítása, de sorra készülnek el az ütemezett öntözési menetrendek is a mezőgazdasági felhasználók bevonásával.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük