Ez a legerősebb rákellenes táplálék a tudósok szerint: ennyiszer edd naponta!
Ha ezt betartod, csökkented a betegség kialakulásának esélyét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legújabb kutatási eredmények szerint néhány hétköznapi finomság rendszeres fogyasztásával nagymértékben csökkenthető a rák kialakulásának esélye.

Ez különösen a nőket érinti, ugyanis az élelmi rostban gazdag étkezés a mellrák megelőzésében segíthet a legtöbbet.

Gyümölccsel a rák megelőzéséért

A Harvard School of Public Health professzorai 90 ezer nőt vizsgáltak egy kutatás során, aminek eredménye szerint azoknál a nőknél, akik napi ötször fogyasztanak gyümölcsöt, akár 25%-kal alacsonyabb lehet az esélye a rákos megbetegedések, főként a mellrák kialakulásának, mint azoknál, akik ennél ritkábban, vagy egyáltalán nem esznek gyümölcsöt.

A kutatásból kiderült, hogy a módszer akkor a leghatásosabb, ha már gyerek- vagy tinédzserkortól kezdve alkalmazzák. Ha az ötszöri gyümölcsevést 25 éves korod előtt elkezded, 25%-kal, ennél később bevezetve pedig 13%-kal csökken a rák kialakulásának esélye.

A tudósok szerint fontos, hogy még a menopauza megjelenése előtt a mindennapi étkezés részévé váljon a többszöri gyümölcsfogyasztás, mert csak ekkor van érdemi hatása az életveszélyes betegség megelőzésében.

5 hizlaló étel, és amivel helyettesítsd

Bizonyos finom, de hizlaló ételeket érdemes olyasmivel helyettesíteni, ami ízben hasonló, de sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.

Ezt is szeretjük