Véletlen fedte fel igazi arcát a vlogger: ezrek iratkoztak le az élő adás alatt
A népszerű kínai vlogger, Qiao Biluo élő adásban, véletlen fedte fel igazi arcát, mikor is egy technikai hiba miatt nem működött a szépségfiltere.

dims szerk 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 58 éves Qiao Biluo rendszeresen készített adásokat a kínai Douyu közösségi oldalon. Profiljára több állítólag őt ábrázoló képet is feltöltött, de élő adásban is mindig filtert használt, vagy kis animációkkal takarta ki arcát. Rajongói pontosan tudták, hogy nem igazi arcát mutatja nekik, de azt nem tudták, hogy ennyire.  

Nézői hozzászólásaikban többször is kérték, hogy mutassa meg igazi vonásait. Állandó válasza erre az volt, hogy addig nem, amíg el nem ér el 100 000 jüan értékű támogatást a platformján keresztül.

Először nem vette észre a hibát

Az egyébként fiatalos szépségéről és kellemes hangjáról ismertté vált vlogger nem vette észre, hogy digitális maszkja megszűnt működni az adás alatt. A probléma ott tűnt fel neki, amikor online VIP-szobájából tömegesen kezdtek a nézők kilépni - írja a BBC. A legtöbb felvétel már eltűnt az esetről, de a kínai Mirror Media még időben lementette, a jelenet 0:22-től látható.

A történés egy másik felhasználóval, Qingzivel készült közös adás alatt zajlott le a Douyu platformján. A felvétel alkalmával egyszerű gifanimációt használt, hogy eltakarja az arcát, de az váratlanul felmondta a szolgálatot. Ami miatt a rajongók megharagudtak, nem is ez volt. Qiao Biluo számos képet töltött fel magáról Douyou-profiljára, amikhez képest megdöbbentő a különbség, illetve előző adásaiban többször is használt olyan szépségfiltert, ami mozgó arcát alakította sokkal fiatalabbá.

Qiao Biluo egy másik adásából származó képe.
Qiao Biluo egy másik adásából származó képe.

Végigsöpört a kínai közösségi médián  

Több mint 600 millió ember olvasta a "női vlogger öreghölgy-arcát hiba mutatja meg" hashtaggel ellátott posztokat, és több mint 50 ezren használták a taget. Mivel Kínában rengeteg videós csinál rendszeresen adásokat, így nem szokatlan nekik, ha valaki szépségfiltereket használ, viszont sokan nem voltak vele tisztában, mennyire fejlettek ezek a szoftverek.

A kínai élő videósok alapvetően érdekes helyzetben vannak Kínában, ugyanis az ő tartalmaikat sokkal nehezebb kontrollálnia a hatalomnak. A hagyományos televíziós műsorok, felvételek sokszor heteket várnak, mielőtt még sugározni kezdhetik őket, és zöld utat kapnak. Ezek alól csak a hírösszeállítások élvezhetnek kivételt, hiszen azoknak sokkal gyakrabban kell megjelenniük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pont ezért erős szabályozásokkal próbálják őket ellenőrzés alatt tartani: nem közvetíthetnek nyilvános helyről, és extrém módon korlátozzák, hogy miről beszélhetnek. Véleményük kifejezése a hatóságok figyelmét is magára vonhatja, ha az egy kicsit is szembemegy politikailag a kormány retorikájával, de vulgáris megnyilvánulásokat sem engedhetnek meg maguknak. Talán pont ezek miatt sok élő videós tartalma nem több, mint hálószobai karaokézások vagy órákig tartó kamera előtti nassolások.

Az incidens után Qiao Biluo egy időre abbahagyta a tartalomgyártást, de népszerűsége érdekes módon tovább nőtt. Profilja látogatottsága ötvenezerről hamar félmilliósra emelkedett, és számos szépségfilter reklámozására kapott felkérést. Visszatérte után még egy zenei album elkészítését is bejelentette.

Ne higgy el mindent, amit látsz

Rengeteg nőnek okoznak önértékelési problémát, a saját testükkel kapcsolatos elégedetlenséget, bizonytalanságot az Instagramon látható fotók. Sokan bele sem gondolnak, hogy az itt található képek nagyon nagy része erőteljesen manipulált, a felhasználók ugyanis még a legapróbb részleteket is hajlamosak photoshoppolni vagy filterekkel, applikációkkal átalakítani.

Ezt is szeretjük