A Finn Filmnapoktól a ruhaadományozásig - Különleges programok várnak a hétvégén

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

progrmajánló nyitó 0205
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezen a héten is változatos programokkal várják az érdeklődőket, a koncertektől kezdve a gasztrofesztiválon át egészen a filmnapokig elképesztő programokra lehet számítani.

A Toldi moziban megrendezésre kerül a 9. Finn Filmnapok, a Színház- és Filmművészeti Egyetem pedig a FACT fesztiválnak ad helyet. Ezenkívül még a XIII. Mangalica Fesztiválra is várják az érdeklődőket a Szabadság téren, és a héten lesz a KávéBár Bazár is, ahol különböző kávékülönlegességekkel lehet megismerkedni - és még rengeteg programot tartogat a hét.

Finn Filmnapok - Finnish Film days 2020

Toldi mozi, február 5-9.

A 9. Finn Filmnapok a Toldi moziban kerül megrendezésre 2020. február 5. és 9. között. A rendezvényen a finn filmművészet kiemelkedő alkotóinak nyolc izgalmas művét mutatják be.

310
Fotó: port.hu

Jegyek előzetesen január 23-tól a Toldi moziban, a Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. vagy ezen az oldalon kaphatók - további infót itt találsz.

FACT fesztivál 2020

Színház- és Filmművészeti Egyetem, február 6-9.

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi fesztiválja. A név a Festival, Arts, Cinema, Theatre szavak rövidítése. A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy megismerjék egymás munkáit, a nagyközönség előtt bemutassák vizsgafilmjeiket és -előadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt, és hosszú távú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.

A program további részleteiről itt lehet olvasni.

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál

Szabadság tér, február 7-9.

A legjobb mangalicatenyésztők és -termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalicafinomságok várnak benneteket a főváros közepén, ingyenes belépéssel! A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár.

A program további részleteiről itt tudsz tájékozódni.

KávéBár Bazár 2020

Millenáris B csarnok, február 8-9.

Tizenegy éves a KBB, és második alkalommal töltik meg kávéillattal és bárhangulattal a Millenárist. Budapest legnagyobb kávébárja számos kiállítóval és programokkal várja a látogatókat, szakmabelieket és fogyasztókat egyaránt.

Újdonságok, környezettudatos koncepciók, versenyek, bemutatók, ajándék kávés kóstolópohár, vízpalack - vízfeltöltési lehetőség és rengeteg kóstolnivaló - kávék, borok, párlatok, koktélok - tartoznak a belépő árába.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Gardrób Közösségi Vásár

Dürer Kert, február 8. 10-15 óra

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekik is van, ők sem tudták eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitalálták a ruhavásár ötletét. Az ötlet egészen egyszerű: Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, ők adják a helyszínt és a közösséget.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Szimpla Kert, február 8. 11-17h

Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikk-piac... mindegy, hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, gyere, és nézd meg, mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát, mert most az utcára is kivezetjük, így teljes értékű bolhapiacot kapsz a kertben és a Kazinczyban is!

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Karády Katalin-emléknap

Bajor Gizi Színészmúzeum, február 8. 11-21 óra

11:00 Az OSzMI gyűjteményében található Karády-relikviák bemutatása.

Karády Katalin
Fotó: wikipedia

12:00 Gyűjtők és Karády-rajongók találkozója. Várunk mindenkit, aki bemutatná, megosztaná velünk gyűjteményét, emlékeit.

15:00 Teadélután Karádyval - Bemutatkozik a debreceni Karády Katalint Kedvelők Klubja. Fellép: Soós Judit.

17:30 Szemtanúk Karády Katalin New York-i életéből. Vendégeink: Kristály János és Palotás János

19:00 Filmvetítés. Bevezetőt mond: Kurutz Márton.

  • Valahol Oroszországban (1942)
  • Tábori levelezőlap (1942)
  • Hangod elkísér (1944)
  • Betlehemi királyok (1947)

Házigazdák: Gajdó Tamás, Péter Zsolt és Szebényi Ágnes - további részleteket itt lehet olvasni.

Frenk - Tudom Kivagyok - lemezbemutató, Bérczesi, Saiid

A38 koncertterem, február 8. 20 óra

Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak. A multiinstrumentalista zenész a hiperkarma tagjaként tűnt fel, de emellett több formációban is játszott, valamint a kezdetektől fogva a Budapest Bár oszlopos tagja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Frenk és megújult zenekara gőzerővel készül a budapesti lemezbemutató koncertre, megidézve a nagyvárosi éjszakákat, megszórva a századvégi füstös lokálok hangulatával. A szuggesztív, őszinte, zsigerekig ható valóság, ahol valódi pop'n'roll show-ra számíthat a nagyérdemű! Az új dalok mellett természetesen a régi slágerek is terítékre kerülnek. A nagyszabású koncertre két vendég is érkezik a zenekarhoz: Bérczesi Róbert (hiperkarma) és Saiid (AKKPH).

3 hónapig kínozták Karády Katalint a börtönben - Ártatlanul csukták le

Nem ő volt az egyedüli magyar színművész, akit hónapokra, esetleg évekre bebörtönöztek ártatlanul. Nézd meg a többieket!

(Képek forrása: port.hu, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük