Elfáradtál az ünnepi készülődésben? 5 program, ami kikapcsol és feltölt

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte hihetetlen, de hamarosan a harmadik gyertyát is meggyújthatjuk az adventi koszorún. Ez egyrészről szuper, ám az idő rohanása sokszor a tennivalók felhalmozódásával jár. Mielőtt a hátad közepére kívánnád a készülődést, mutatunk pár kellemes programot, ahol feltöltődhetsz az utolsó hajrá előtt.

Ezen a hétvégén vár a Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása, a Párizs Éjjel, El Kazovszkij-kiállítás, művészeti ismeretterjesztő film Vincent Van Gogh munkásságáról, az Óbudai Dizájn Piknik és a Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák.

Párizs Éjjel

Budapest, Müpa, december 12., 14. 19:00

A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása a Párizs Éjjel címet viseli. A produkció minden eddiginél modernebb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra. A Párizs Éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét. A Művészetek Palotája és a társulat közös produkciója ezúttal a világhírű fotóművész, Brassai jellegzetes világából merít inspirációt.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

El Kazovszkij: Ajándék 

Budapest, B32 Galéria és Kultúrtér, december 11. - január 11.

El Kazovszkij a magyar képzőművészet egyik legeredetibb és legsokoldalúbb magyar művésze volt. A neve a hetvenes évek közepén robbant be a köztudatba Magyarországon, és azóta jelentősen nőtt az ismertsége és népszerűsége. Azon kevesek közé tartozott, akik egyetlen lépést sem tettek azért, hogy alkalmazkodjanak az új trendekhez, elvárásokhoz. A művész festőként, performerként, díszlettervezőként, költőként is hatalmas életművet hagyott maga után. A B32 Galéria és Kultúrtér jelentős magángyűjtők féltett kincseit, El Kazovszkij műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

VÁRkert Mozi - Van Gogh - Búzamezők és borús égbolt között

Budapest, Várkert Bazár, december 15. 16:00

Ebben a művészeti ismeretterjesztő filmben Vincent Van Gogh munkássága egy egészen új nézőpontból kerül megközelítésre: a holland festőzseni műveinek legnagyobb magángyűjteményével rendelkező személy, Helene Kröller-Müller - 1869–1939 - szemszögéből, aki a festő közel háromszáz alkotását vásárolta fel a 20. század elején.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Óbudai Dizájn Piknik – Karácsonyi különkiadás a Designfalon

Budapest, Esernyős, december 15-16.

Tudatos vásárlók és hazai kézműves alkotók, tervezői márkák találkozása az Esernyősben az ünnepi készülődés forgatagának négy adventi hétvégéjén. A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

Budapest, Óbudai Fő tér, december 15. 20:00

Ferenczi Gyurit aktivitása, folyton új utak felfedezésére sarkallja. Mindig új hangokat és színes képvilágot varázsol a közönség elé. A koncert az Óbudai Advent keretein belül valósul meg.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük