Banksy alkotásai először érkeznek Magyarországra - Fesztiválokkal, kiállításokkal indul a február

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

porthu programajánló banksy
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most először érkeznek Budapestre a misztikus graffitiművész, Banksy alkotásai, amiket a Tesla Loft kiállítótermében lehet megtekinteni. Ezenkívül érdemes minél előbb zsákokba gyűjteni a nem használt ruhákat, ugyanis ruhacserét és -javítást szerveznek szombaton az Aurórában.

És a programajánlónak még egyáltalán nincs vége. Szuper filmek várnak megtekintésre a VÁRkert moziban és a dokumentumfilm-fesztiválon, amit az Arénában rendeznek. Különleges gasztroélményben lehet része a látogatóknak az újbudai pálinka- és forraltbor-fesztiválon, és még rengeteg színes program vár a héten! 

The Art of Banksy: Without Limits

Tesla Loft, február 1. - május 8.

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffitiművészének világát bemutató kiállítást.

Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében február 1-től a Tesla Loftban, minek pontos címe 1075 Budapest, Kazinczy u. 21.

Az esemény további részleteit itt lehet megtekinteni.

Ruharehab 01 - Ruhacsere és -javítás az Aurórában

Auróra, február 1. 14h

Vidd el az Aurórába a ruháid, amik csak foglalják a helyet, és vigyél haza másikat, amit szerethetsz. A szervezők készülnek szalagokkal, felvarrókkal, de akár monogramot is hímeznek a pólódra. Vigyél a ruha mellett ötletet is, és a lehetőségekhez mérten közösen megalkotjátok.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár - Testőrpalota, február 1. 16 óra

A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg születésének ötszázadik évfordulója alkalmából. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére.

porthu kép
Fotó: port.hu

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei - Tintoretto, Tiziano és Veronese - közötti rivalizálást is mélyrehatóan bemutatja. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

Az esemény további részletei itt érhetőek el.

II. Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál

Kőrösy József sétány, január 31. - február 2.

Várnak mindenkit sok szeretettel a második alkalommal megrendezésre kerülő év eleji szakmai eseményre, a II. Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztiválra. A rendezvényen csak kiváló borászatok adalékmentes minőségi boraiból készült forralt bort lehet kóstolni. A rendezvény sajátja, hogy a minőség mellett minden borászat egyedi ízvilággal és fűszerezéssel készül, vár a sok meglepetés. A forralt borok természetesen friss gyümölcsökből, valódi fűszerekből, mérsékelt cukortartalommal készülnek.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál - BIDF

Cinema City Aréna, január 27. - február 2.

Hatodik alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Dunaparti Angoulême - Képregényfesztivál

Francia Intézet, február 1. 10 órától

A híres Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz és a 2020 - a képregény éve programsorozathoz kapcsolódva a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség szeretettel vár minden érdeklődőt a frankofón képregénynek szentelt Dunaparti Angoulême elnevezésű programra.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Beethoven-maraton

Müpa, február 2. 10-23 óráig

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart, Bartók, Bach, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, a Bernstein és az amerikai zene, valamint a Debussy és Ravel című maratonok után a kiválasztott komponista ismét Beethoven. Az ő páratlanul gazdag életműve bőségesen kínál előadnivalót 2020-ban is, amikor születése kétszázötvenedik évfordulójáról az egész világon megemlékeznek. Zeneakadémisták ingyenes koncertekre várják az érdeklődőket az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig emlékezetes előadások kelnek életre a vetítővásznon.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Mennyi kalória van a kedvenc italodban?

Egy éjszaka alatt akár az egész napi energiaszükségletedet is megihatod, ami az alakodnak korántsem fog jót tenni. Olvasd a részleteket!

(Képek forrása: Getty Images Hungary, port.hu)

Ezt is szeretjük