Felhőtlenül élveznéd az adventi hangulatot? Kellemes kikapcsolódást ígér a hétvége
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

advent 1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eszeveszett sebességgel robogunk az ünnepek felé, de mi lenne, ha erre a hétvégére félretennéd a rohanást, és lelassulnál kicsit? Budapesten és közvetlen közelében ez nem is akkora ördöngösség a kikapcsolódást nyújtó, szuper programokkal. Persze, aggodalomra nincs ok, akadnak köztük pörgősebbek is, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót vérmérséklete szerint.

Ezen a hétvégén vár a Gozsdu Karácsonyi Vásár, a Szentendrei Advent, a Szimpla Kutya kutyabarát vásár, a Csak a Mentes Karácsonyi Vásár, a Nemzetközi Macskakiállítás, Adventi Vásár a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Tetoválók Éjszakája.

Gozsdu Karácsonyi Vásár

Budapest, Gozsdu Udvar, december 23-ig hétfő és kedd kivételével mindennap

Hétköznap déli 12 órától 19 óráig, hétvégén - szombaton és vasárnap - délelőtt 10 órától este 19 óráig.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Advent Szentendrén, december 1. és január 6. között

Szentendre történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár a Dumtsa Jenő utcában, szabadtéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok és kiállítások várják a látogatókat. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún, és ugyanitt együtt búcsúztatják az óévet a Csavard fel a Főteret! címmel megrendezett koncerttel és utcabállal. A programsorozat a Városháza dísztermében megrendezett újévi koncerttel zárul.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Szimpla Kutya

Budapest, Szimpla Kert, december 8., 12:00-19:00

Mindenkit várnak a Szimpla Kutya kutyabarát vásárra és piknikre december 8-án, 12 órától 19 óráig a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében a Szimpla Kertben, ahol a kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait. A rendezvényen a Cofidis Kutyaszemmel kampányának köszönhetően adományleadási pont is lesz, melynek segítségével a Hangya Közösséget támogathatjátok!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

Budapest, Duna Palota, december 8-9.

Töltsd barátaiddal, családoddal december második hétvégéjét Magyarország legnagyobb mentes és egészségmegőrző rendezvényén! Idén szeretnéd te is felhőtlenül élvezni a karácsonyi hangulatot? Vágysz a hagyományos zserbó, bejgli ízére? Szeretnél vendégségben is nyugodtan falatozni a finomságokból? Csempéssz mentes alternatívákat az ünnepi asztalra! Tanuld meg elkészíteni az ünnepi finomságokat, szerezd be egy helyen a szaloncukrokat, natúr kozmetikumokat, egészségmegőrző termékeket, karácsonyi ajándékcsomagokat! Itt mindent megtalálsz, ami gluténmentes, cukormentes, tejtermékmentes, vegán, paleo, bio, natúr, adalékanyag-mentes, egészségmegőrző.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemzetközi Macskakiállítás

Budapest, China Mart, december 8-9.

A Felis Hungarica az idei év utolsó nemzetközi macskakiállítását rendezi meg a budapesti China Martban. A két nap alatt 16 ország háromszáznál is több cicáját tekinthetik meg a látogatók. Mindkét napon tartanak szakmai bemutatókat - fajtaismertetőt -, hogy a publikum is bekukkanthasson a tenyésztés titkaiba. A Macskaárvaház Alapítvány idén is bemutatja gondozottjait, akiket akár örökbe is fogadhatsz, vagy támogathatod az alapítvány munkáját. A szponzorok jóvoltából mindkét napon hatalmas kiállítási kedvezményekkel lehet beszerezni a kedvencek legjobb fekhelyeit, kiegészítőit és minőségi tápjait.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Adventi Vásár a Magyar Nemzeti Múzeumban

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, december 8-9.

Mindig vágytál rá, hogy a régi korok tárgyait hazavidd? Megajándékoznád szeretteid, de még nincs ötleted, mit vegyél nekik karácsonyra? A Nemzeti Múzeum olyan múzsa, ahol az elmúlt évezred tárgyai pozitívan hatnak az alkotói energiára. Magyarország történelmi hagyományőrző kézműves mesterei a legszebb portékáikkal készülnek december 8-án és 9-én a III. Történelmi Kézműves Vásárra és Hagyományőrző Találkozóra. Ezen a hétvégén a történelem különböző korszakai a vásári kavalkád jegyében nyílnak meg előtted a múzeum évszázados falai között. Most nemcsak láthatóvá, hanem átélhetővé is válik a történelem.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Tetoválók Éjszakája 2018

Budapest, Dürlin, december 8., 16:00

Az idei Tetoválók Éjszakáján a romantika és az erotika világába kalauzolják a vendégeket. Programok a színes kavalkádból: páros tetoválások, erotikus, szerelmes minták és piercingek sorsolása - több mint száz ajándéktetoválás -, fehérnemű-bemutató, sminkkészítés, körömfestés, koktélbár ismerkedni vágyóknak, egyéb szexi betétprogramok. A zene kedvelői két teremben 11 koncert közül válogathatnak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Rost Andrea jótékonysági hangversenye a Pető Intézetért

Budapest, Vigadó, 2018. december 19., 19:00

Rost Andrea operaénekes, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Jószolgálati Nagykövete jótékonysági hangversenyt rendez december 19-én a Vigadóban. Az esttel, melyen Mozart-művek és karácsonyi dallamok szólalnak meg, az intézet művészeti tehetséggondozási programját kívánják támogatni. A koncerten Rost Andrea mellett fellép Baráti Kristóf hegedűművész, Sándor Csaba operaénekes, Simic Aleksander, a Virtuózok 2017-es döntőse, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, illetve a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Kovács János.  

Az eseményről részletesebben itt, itt és itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük