Állati jó adventi vásár és jó zene - Ez a hétvége a szórakozásé és a romantikáé

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Visszavonhatatlanul beköszöntött a késő ősz, szerencsére Budapest akkor sem alszik, ha az idő csípősre fordul. Annál is inkább, hiszen ezen a hétvégén a finom borok és a klasszikus zene kedvelői is megtalálják számításaikat.

Ezen a hétvégén vár az Art&Design Market, a Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár, ÁllatiJÓ Adventi Vásár a Vörösmarty téren, a Budapest Showcase Hub 2018, a 13. Román Filmhét, a Közös Halmaz Filmfesztivál, a MITISZOL? fesztivál, a Budai Gesztenyefesztivál, A csábítás fegyvere kiállítás a Kieselbach Galériában és a Zene Éjszakája Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén.

Art&Design Market

Budapest, Morrison's 2, november 17., 10:00-18:00

A 15 éves kulturális online magazin, az Antropos.hu álmodta életre azt az Art & Design Market elnevezésű eseményt, ami tulajdonképpen egy kiállítással egybekötött vásár. Egy olyan különleges vásár, ahol több tucatnyi művész és kiállító vonul fel, hogy megmutatkozzon, és lehetőséget biztosítson arra, hogy alkotásait megvásárolhassa az odalátogató közönség.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár

Budapest, Várkert Bazár, november 17., 10:00-20:00

Ismét itt van a Magyar Ízek Őszi Vására, melynek idén a főszereplői a halak lesznek! Érdemes ellátogatni, hiszen ingyenes kóstolófalatokkal, Régmúlt idők halászata kiállítással, hetven kistermelő több mint ezer termékével, halkülönlegességekkel és receptekkel, színes családi programokkal és ingyenes dietetikai tanácsadással várnak mindenkit.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

ÁllatiJÓ Adventi Vásár

Budapest, Vörösmarty tér, november 9. és december 24. között

Immár hagyománnyá válik, hogy a Budapesti Adventi és Karácsonyi vásáron az Állatvédelem is képviselheti magát. 2018 novemberében a Vörösmarty téren 16 szervezet összefogásban osztozik a Karitatív elnevezésű Faházikón. Menjetek, és ismerkedjetek meg velük, simogassatok kutyákat, nézzétek meg a legszebb portékáikat, és ne feledjétek: minden segítséget visszafordítanak a gazdátlan kutyákra!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Budapest Showcase Hub 2018 

Brody Studios, november 15-17.

November 15-17. között idén harmadik alkalommal lesz Budapest Kelet-Európa zenei fővárosa! A Balkántól a Baltikumig érkeznek a régió legmenőbb előadói és legprominensebb zeneipari szakemberei, hogy egy húron pendüljenek a szomszédokkal.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

13. Román Filmhét

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, november 15-19.

13. alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában. Az idei filmhét díszvendége a számos román, magyar és nemzetközi filmből ismert Vlad Ivanov színész.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Közös Halmaz Filmfesztivál

Budapest, Premier Kultcafé, november 16-18.

November 16-18. között a Premier Kultcaféban tartja első filmfesztiválját a Közös Halmaz Alapítvány. Az alkotók számára filmtémák kifogyhatatlan tárházát biztosítja a huszadik század. Sok néző számára a filmekben látott képsorok jelentik magát a történelmi múltat. A Közös Halmaz számára a film kiváló eszköz a múlt feldolgozásához, a békésebb jövő megteremtéséhez. A magyar filmművészet remekei közül ezért a háromnapos rendezvény során hatot láthat a közönség, illetve egy sorozat hét epizódját is megtekintheti.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

MITISZOL? FESZTIVÁL 2018 - A természetes italok fesztiválja

Budapest, Millenáris D épület, november 17., 12:00-19:00

Az autentikus borokat népszerűsítő fesztivált nyolcadik alkalommal rendezik meg, a rendezvény nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstoló, mely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica-tagokon - tíz borvidék, közel harminc bortermelő - túl a tavalyihoz hasonlóan külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség. Több mint 120-féle természethű bort, valamint pálinkát, pezsgőt, sört és további, organikus alapanyagokból készült italokat és ételeket kóstolhatnak mindazok, akik jegyet váltanak a rendezvényre.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budai Gesztenyefesztivál

Gesztenyés kert, november 17-18.

A meseszép XII. kerületi Gesztenyés kertbe költözik a Budai Gesztenyefesztivál november 17-18. között. A budapesti gasztrofesztiválok történetében elsőként ingyenes kisgyermekvidámparkkal készülnek. Mindemellett interaktív, ingyenes családi kézműves játszóház vár a gesztenye jegyében. Továbbá faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek és még megannyi gesztenyés finomság.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A csábítás fegyvere - Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében

Budapest, Kieselbach Galéria, november 6-24.

Ha igaz Karl Lagerfeld sokat idézett mondása, miszerint a divat a kor hangulata, akkor semmi sem nyújt izgalmasabb időutazásra esélyt, mint egy olyan festmény, mely saját korának öltözködési kultúráját idézi meg. A Kieselbach Galéria legújabb vállalkozása azonban még ennél is sokkal többet kínál. A csábítás fegyvere az első olyan kiállítás Magyarországon, mely kiemelkedő festők alkotásain keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát. A tárlat rendezője, Molnos Péter olyan műveket válogatott a Kieselbach Galéria falaira, melyek segítségével a látogatók áttekintést kapnak a divat, az elegancia, a stílus és a szépségideál változásának százéves történetéről, arról a módról, ahogy az emberek a ruhák segítségével kommunikáltak, megformálták magukat a környezetük számára.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A zene éjszakája - Csak klasszikusan

Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén, november 17., 18:00-24:00

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2018. november 17-én immár második alkalommal hirdeti meg a tavaly nagy közönségsikert aratott A zene éjszakája - Csak klasszikusan elnevezésű eseményt. November 17. Budapest napja, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda.

A rendezvény keretében nyolc olyan belvárosi helyszínen - klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban - élvezhetik a látogatók a változatos, klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. Közreműködő együttesek: Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Anima Musicae Kamarazenekar, Fischer Annie-ösztöndíjasok. 

Az eseményről és a pontos helyszínekről részletesebben itt és itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük