Hova menj, ha a színház a mindened? Ez a hétvége a művészetről szól!

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

szinhaz 1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az éjszakák azért már a hűvösek, a szeptember tökéletes alkalom arra, hogy kihasználd a nap utolsó melengető sugarait. Ami mi sem egyszerűbb, hiszen egymást érik a fővárosi fesztiválok és kulturális rendezvények!

Ezen a hétvégén vár a Színházak Éjszakája, az Európai Hidak fesztiválja, az Ars Sacra Filmfesztivál, a Judafest Közösségi Fesztivál, a CIRKO25 - Ami kimaradt fesztivál, a Nemzetközi Street Food Fesztivál és a KAFF-nap az Urániában.

Színházak Éjszakája 2019

Több helyszínen, szeptember 21-22.

Ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának, amely során 34 teátrum várja izgalmas, csak ezen az estén látogatható programjaira a karszalaggal rendelkező nézőket. 2019-ben a Magyar Dráma Napján, vagyis szeptember 21-én, szombaton futhatsz majd versenyt az idővel, és gyűjtheted be minél több színház eseményén az élményeket. A mottó erre is utal: ezen a különleges éjszakán olyan kalandokban lesz részed, amiket sokáig magaddal vihetsz Budapest Színházi Főváros kínálatából. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Európai Hidak

Budapest, Müpa, szeptember 18-27.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2013 óta minden évben megrendezi közös fesztiválját. Elsőként Csehország kultúrája került a középpontba, aztán Németországra, Ausztriára, Franciaországra és Spanyolországra fókuszált a sorozat. Legutóbb Lengyelország és a Baltikum szerzőinek műveiből állt össze a program, ezúttal pedig több művészeti ág és műfaj bölcsője, Olaszország mutatkozik be.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ars Sacra Filmfesztivál

Budapest, Tabán mozi, szeptember 15-22.

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül negyedik alkalommal rendezik meg az Ars Sacra Filmfesztivált. A 100 beérkezett filmből négytagú zsűri választotta ki a vetítésre kerülő filmeket. Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró döntése alapján a filmrajongók 42 alkotással - egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) - ismerkedhetnek meg az egész heti vetítéseken. Az előadások ingyenesek, nullás jegyek a mozi pénztárában igényelhetők szeptember 5-től.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Judafest Közösségi Fesztivál

Budapest, Klauzál tér, szeptember 20-22.

Szeptemberben megújulva tér vissza az elmúlt évek egyik legnépszerűbb városi fesztiválja, a Judafest: az őszi ünnepek jegyében egy hétvégére a VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, gasztronómiával, sétákkal és installációkkal a hazai zsidó közösség örömfesztjén. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

CIRKO25 - Ami kimaradt fesztivál!

Budapest, Cirko Gejzír, szeptember 20-29.

Szeptember 20. és 29. között a Cirko25 - Ami kimaradt fesztiválon olyan fontos filmeket láthat majd a közönség, amelyeket Magyarországon moziban még nem mutattak be.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nemzetközi Street Food Fesztivál

Budapest, Andrássy út, szeptember 21-22.

Soha nem volt még annyi food truck egy helyen az országban, mint az idei Nemzetközi Street Food Fesztiválon ígérkezik. Szeptember 21-én és 22-én közel 80 kocsi települ ki az Andrássyra az Operától a Bajcsi-Zsinlinszky útig, hogy 14 ország konyháját mutassa be a közönségnek. A nemzetközi gasztronómia mellett szerepet kapnak a hazai ízek, bemutatkoznak ugyanis a legújabb, mangalicából készült fogások is. Emellett a rendezvényen átadják a Hungarian Street Food Awards díjat, többek között az ország legjobb street foodosának járó elismerést.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

KAFF-nap az Urániában

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, szeptember 21. 14:00

Szeptember 21-én, szombaton a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 11. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál legjobbjaiból láthatnak válogatást az érdeklődők az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A KAFF-napon szerzői animációkat is műsorra tűznek, amelyek között a fesztivál díjnyertes alkotásai is láthatók. A vetítésekre a jegyár egységesen 1000 Ft. Részletes program az Uránia Nemzeti Filmszínház oldalán olvasható.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük