Ezért van 9 életük a macskáknak: olyasmit tudnak, amire csak kevesen képesek

A fotós képei egyértelműen bebizonyítják, hogy a macskák páratlan légtornászok.

macskak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rendszerint hajnali háromkor pörögnek fel, leverik a bögrét, szétcincálják a függönyt. Miközben gazdájukhoz bújnak, a húsukba vájják karmaikat. Otthagyják a kaját, aztán nyivákolnak. A fentiek alapján talán egyértelmű, hogy a szóban forgó illetékesek csak a macskák lehetnek, akik különc természetük ellenére is meghódították a világot, mivel rajongók milliói hevernek mancsaik előtt.

Egy tehetséges fényképész rávilágított egy csodálatra méltó képességükre is. Ha valaki, akkor Sabrina Boem valóban elkötelezett macskafotós, hiszen több mint hat éve készít felvételeket bársonytalpúakról. A macskák egész lényét imádja, de különösen azt a leleményességet, amivel a mindennapok során boldogulnak. Az egyik népszerű fotósorozatában egyensúlyozás közben mutatja be a cirmosokat: a képek egytől egyig arról árulkodnak, hogy bizony kiváló kötéltáncosok lehetnének.

Tökéletesen egyensúlyozó macskák

Mindemellett a macskák híresek arról a zseniális képességükről, hogy mindig a talpukra esnek, mivel ezáltal megvédhetik magukat a sérülésektől akkor is, ha magas helyről pottyannak vagy ugranak le. Ez az úgynevezett fordulási reflex, melynek során egy összetett mozdulat segítségével ki tudják egyensúlyozni a testüket esés közben. 

Az egész folyamat csupán pillanatok műve, ugyanis olyan gyorsan történik, hogy akár már harminc centiméteres magasságról megvédheti őket a sérüléstől. Szinte hihetetlen, de a kismacskák már három-négy hetes korukra elsajátítják a mozdulatsort, így többnyire már ekkor a talpukon landolnak. Nem is csoda hát, hogy mindenki szerint kilenc életük van.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük