Utcabáltól lesz hangos a budapesti éjszaka - Küszöbön a nyár legnagyobb bulija

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

fesztival
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem telhet el júliusi hétvége nagyszerű programok nélkül, így ezúttal is lesz zene és tánc, színház, kiállítás, képregénybörze és sok más izgalmas esemény. Ha tehát még nincs programod, most megtalálhatod az igazit.

Ezen a hétvégén vár az Utcabál, a XV. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál, az EFOTT, a Bánkitó Fesztivál, a Százéves a Hopp Múzeum - Made in Asia kiállítás, a Paris Combo (FR) és a Nyári Képregénybörze.

EFOTT 2019

Velence, július 9-15.

Strand, color party, habparti, kertmozi, színház, wakeboard, koncertek, street food, bungee jumping, strandfoci, jó pár nemzetközi név és több mint 120 magyar fellépő egy helyen.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Utcabál

Budapest, Francia Intézet, július 13. 12.30-tól

A francia nemzeti ünnep alkalmából különleges rendezvényekkel várják a nézőket, hallgatókat, résztvevőket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

XV. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál

Gyula, Gyulai Várszínház, július 8-14.

2019. július 8-14. között a Gyulai Várszínházban a Shakespeare-műveké a színpad. A XV. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált idén Vidám Shakespeare alcímmel rendezik meg. A fesztivál egy hete alatt hazai és külföldi Shakespeare-vígjátékokkal, -komédiákkal találkozhat a közönség. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mindennap két-három programra is sor kerül az utcaszínházi jelentektől a kamaraszínházi, táncszínházi előadásokon, filmvetítéseken át a nagyszínpadi produkciókig. Magyar társulatok mellett orosz, iráni, grúz és olasz színházak előadását tekinthetik meg a nézők.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Bánkitó Fesztivál 2019

Bánk, július 10-14.

Buborék, közeg, burok, plazma meg az éter között az anyag - nevezzük bárminek, a kis közösségeink a nagy közösségi médiumok korában is legalább annyira tartanak minket szét, mint össze. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Százéves a Hopp Múzeum - Made in Asia

Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2020. június 20-ig

Az idén száz esztendeje elhunyt világutazó optikus, a Fulnekről származó, magát büszkén magyarnak valló Hopp Ferenc 1919-ben a magyar államra hagyományozta 4000 darabos műgyűjteményét, valamint Andrássy úti villáját, hogy az a későbbiekben az ország első ázsiai közgyűjteményeként szolgálja az eljövendő nemzedékek épülését. 

A gyűjtemény hozzáértő rendszerezése és osztályozása, a szakszerű muzeológiai munka és az igazgatók külföldi kapcsolatai is nagyban hozzájárultak, hogy a múzeum 30 000 darabos gyűjteményébe ma olyan ritkaságok tartoznak, mint a legutóbb a 2016-os Nágák, elefántok, madarak című kiállításukon látható sziámi buddhista tekercsek vagy a Felvinczi Takács Zoltán által vásárolt 7. századi ülő démonfigura.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Paris Combo (FR)

Budapest, Óbudai Fő tér, július 13. 19:00

Két évtizednyi, a világot Sydney-től San Franciscón és Berlinen át egészen Pekingig átívelő, fergeteges koncertsorozattal a háta mögött a Paris Combo egyedi hangzású zenéje Óbudán: az elbűvölő énekesnő, Belle du Berry és a zenekar vidám, a cigány jazz, kabaré, francia pop elemeit és a latin és közel-keleti hangulatot ötvöző zenéje.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyári Képregénybörze

Budapest, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, július 14. 9-14:00

A börzén több tízezer használt és új képregény, kártyák, akciófigurák, filmek, képregénykötetek és minden, ami a képregényekkel kapcsolatos! Meguntad a régi képregényeidet? Hiányzik egy szám a gyűjteményedből?

Itt a helyed! Használt képregénygyűjtemények vétele és eladása, a hazai képregénykiadók teljes választéka! Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük