Súlyos betegséget okozó állateledeleket hívtak vissza: emberre is veszélyes baktériumot tartalmaznak

Salmonella baktériummal szennyezett kutyaeledelt vesz le a polcairól a Fressnapf üzletlánc.

ehes-kutya
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szalmonellával szennyezett kutyaeledelt hív vissza a Fressnapf - közölte az áruházláncra hivatkozva kedden a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 200 grammos Fressnapf MultiFit native borjú nyelőcső eledelt kell visszajuttatni a boltba.

Ugyanezen okból a múlt héten visszahívtak még négy terméket, és arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben korábban vásárolt bármelyikből, vigye vissza a Fressnapf valamelyik üzletébe. Nyugta megléte esetén akár a vételár visszafizetését, annak hiányában pedig a termék cseréjét biztosítják.

Az alábbi termékek fertőzöttek

  • Multifit Native borjú nyelőcső 200g-os eledel. Lejárati idő: 2020.11.14. Gyártási szám: 13 132 098 301.
  • Multifit Native bárány tüdő 150g-os eledel. Lejárati idő: 2020.11.13. gyártási szám: 024.
  • Minden Real Nature WN szalámi adult lóhús 800g-os eledel.
  • Minden Real Nature WN szalámi adult lóhús 400g-os eledel.

A szalmonellózis állatról emberre is terjedhet, és súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat - ismertette a Nébih. Az állateledelt forgalmazó cég közleménye szerint hisznek abban, hogy a házi kedvencek megérdemlik a legjobbat, legyen szó élelemről, felszerelésről vagy gyógyhatású készítményről.

Fotók: Getty Images

Így változik meg egy beteg kutya az örökbefogadás után

A gazdátlanul kóborló kutyusok rengetegszer soványak, betegek, és sokszor a halál torkából mentik meg őket az állatvédők vagy éppen lelkiismeretes megtalálóik. Miután pedig megkapták a kellő kezeléseket, gyógyszereket, és gazdájuk szeretettel, törődéssel árasztja el őket, szinte a felismerhetetlenségig képesek megváltozni.

Ezt is szeretjük