Óriási buli készül a belvárosban: le ne maradj, ingyenes lesz!
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

belfeszt 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rohamléptekkel száguldunk a nyár felé, bár, ami azt illeti, az időjáráson ez mostanáig nem igazán látszott. A felhőtlen szórakozásnak ugyanakkor ez sem tehet keresztbe, a fővárosban és környékén pedig ezúttal is minden adott lesz egy szuper kis bulihoz.

Ezen a hétvégén vár a Budapest Folk Fest 2019, az első IKEA Fesztivál, a 13. BelFeszt, a Régi és új álmok - ART CAPITAL kiállítás, a Szimpla Fashion - Magyar dizájner vásár és a Careneval - A segítő aukció.

BelFeszt - 13. Belvárosi Fesztivál

Budapest, Belváros, május 25-26.

A hazai városi rendezvények legnagyobbika, a BelFeszt 2019-ben sem hagyja buli nélkül a fővárost, és május 24. és május 26. között ismét fesztiválhelyszínné változtatja Budapest szívét! Az V. kerület tereit belakó esemény idén is több színpaddal, öt helyszínre leosztva, a hazai könnyűzenei és világzenei élet jeles képviselőivel várja a látogatókat. A BelFeszt, ahogy azt már az elmúlt több mint egy évtizedben megszokhattuk, 13. alkalommal is ingyenesen várja a nyárindító zenei és kulturális élményre vágyókat!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budapest Folk Fest 2019 

Fonó Budai Zeneház, Hagyományok Háza, Kobuci Kert, május 22-25.

A Budapest Folk Fest az új élmények fesztiválja, ahol elmerülhetünk a hagyományban, legyen az délszláv muzsika, török világzene vagy cigány táncház. A fesztivál olyan előadókat mutat be a nagyszínpadon évről évre, akiknek művészete a gyökereikből, a hagyományokból táplálkozik, folyamatosan újrateremtve, újragondolva azt.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

IKEA FESZTIVÁL a fenntarthatóbb otthonokért

Budapest - Örs vezér tere, Budaörs, Soroksár, május 25-26.

Mire számíthatsz? Megtudhatod, hogyan tették meg ismert bloggerek az első lépéseket a környezettudatos életvitel felé. Tudj meg többet az IKEA lakberendezési titkairól személyesen az áruházi lakberendezőktől!

A cikk az ajánló után folytatódik

A különleges divatbemutatón kizárólag fenntartható anyagokból készült kollekciókat mutatnak be. A gyerekek vidám és hősies kihívások elé nézhetnek. Színes programmal várják tehát az IKEA FAMILY klubtagokat. Ne maradj le az IKEA FESZTIVÁLRÓL, hiszen a fenntarthatóbb világ otthon kezdődik!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Régi és új álmok - ART CAPITAL 2019 

Szentendre, május 25. és szeptember 1. között

Az Art Capital Közép-Kelet-Európa legnagyobb képzőművészeti fesztiválja, melyet idén negyedik alkalommal rendeznek meg Szentendrén. Az elmúlt három évben olyan jelentős művészek állítottak ki itt, mint például Marina Abramović (USA), Peter Kogler (Ausztria), Victor Sydorenko (Ukrajna), Bill Viola (USA), Jelena Bulajić (Szerbia), Eija-Liisa Ahtila (Finnország), Radu Comșa (Románia), Mohau Modisakeng (Dél-Afrika), Žarko Bašeski (Macedónia), Yoko Ono (USA), Oleg Kulik (Oroszország) vagy Chiharu Shiota (Japán). Az idén május 25-én nyíló fesztivál címe: Régi és új álmok. Szentendre belvárosának 14 helyszínén 16 tematikusan kapcsolódó kiállítás, ezekhez kapcsolódóan pedig 91 önálló program várja a látogatókat.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Szimpla Fashion - Magyar dizájner vásár

Budapest, Szimpla kert, május 25., 12:00-18:00

Budapest legjobb Magyar tervezői várnak titeket a Szimpla kertben. Ahol beszerezhetitek a legmenőbb, egyedi tervezésű ruhákat, grafikát, táskákat, ékszereket, kerámiákat, home design cuccokat, és mindent, ami SZIMPLA FASHION.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Careneval - A segítő aukció

Budapest, AnKERT, május 25. 14:00-23:00

Az a történet nem új, hogy a szarvasok csodákra képesek. Az őzeknek most azonban csodákra sincs szükségük ahhoz, hogy valami nagy dolgot vigyenek véghez. Képzelj el tíz őzt, tíz életnagyságú poligonszobrot, ami most az elesettek megsegítéséért siet árkon-bokron keresztül. A szoborcsapatot tíz, a legszínesebb irányból érkező művész öltözteti fel, hogy karneváli hangulatba kerülve felvonuljanak az Anker’tben, és vásárra vigyék a bőrüket a jó ügyért. Az őzek párosával egy-egy olyan alapítványért dolgoznak, mely remélhetőleg sokak életét teszi majd könnyebbé.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mirabai Ceiba lemezbemutató koncert 

Budapest, MOM Kulturális Központ, május 30., 20:00

A Mirabai Ceiba alapvetően egy duó, a gitáros és énekes Markus Seiber és az énekes, hárfás, zongorista Angelika Baumbach alkotja, akik a világ különböző részeiről származnak. Markus kelet-német. Angelika Tucsonban, Arizonában született, és egy kis faluban nőtt fel Mexikóváros közelében, egy mexikói anya és német apa lányaként. Zenéjüket ezen a turnéjukon is, mint sok más esetben, Bogdán Djukic kíséri, aki varázslatos hegedűjátékával és ütőshangszerekkel egészíti ki az éteri hangzást.

Univerzális mantrák, latin-amerikai dallamok: Angelika és Markus együtt alakították ki azt az egyedülálló, új stílust a világ mantrazenei világában, ahol egyesítették a hagyományos kundalini jóga mantráit eredeti, hagyományos angol és spanyol dalokkal, melyek tükrözik az amerikai indián befolyást, és olyan bölcsek szavait szólaltatják meg a zene nyelvén, mint Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak és Yogi Bhajan.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük