Ha szeretsz jókat enni, ez a hétvége neked szól: mutatjuk, hova menj
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

kaja 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hihetünk az előrejelzésnek, hétvégére talán végre szebb arcát is megmutatja majd az időjárás. Ám, ha mégsem, akkor sem kell tétlenül a négy fal között ülnöd, mert rengeteg színes programmal készültünk.

Ezen a hétvégén vár az OTP Bank Budapest Gourmet Fesztivál, az Artmozik éjszakája, a Kávéházak Éjszakája, a Múzeumok Majálisa és a Mozdítsd Európát! hatalmas szabadtéri bulija.

OTP Bank Budapest Gourmet Fesztivál

Budapest, Millenáris, május 16-19.

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik a május 16-19. között tartott OTP Bank Gourmet Fesztiválon, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók. A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál séfjeinek. Az előző két évhez hasonlóan idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, melyekről kedvére asszociálhat a több mint ötven kiállító étterem csapata amellett, hogy konyhájuk bevett kínálatából is elhozzák kedvenc fogásaikat és külön a fesztiválra kitalált ételeiket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Artmozik éjszakája 2019

Budapest, Művész mozi, Puskin mozi, Tabán mozi, Kino Cafe mozi, Toldi mozi, május 17., 18:00-tól

Május 17-én ismét itt az Artmozik Éjszakája! Öt fővárosi művészmozi összesen 14 termében este 6-tól másnap reggel 6-ig folyamatosan pörögnek a filmek, melyek egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók! Az évek óta rendkívül népszerű és rendszerint telt házzal futó rendezvényben részt vevő mozik: Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe.

A cikk az ajánló után folytatódik

A belépésre szolgáló karszalagok kizárólag e mozik pénztárában, személyesen vásárolhatók meg 3500 forint/db áron. Az egyes vetítésekre ilyenformán nincs helyre szóló jegy, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Mint mindig, idén is bekerültek a műsorba olyan filmek, melyeket az országos premier előtt, itt, az Artmozik Éjszakáján láthat először a hazai közönség, ilyen a Yao utazása Omar Sy, a Csillagok határán Robert Pattinson főszereplésével, az érzelmes vizekre evező A szavak ereje és a Mr.  Casanova, a spanyol kultrendező, Pedro Almodóvar új filmje, a Fájdalom és dicsőség, valamint a címével is sokat eláruló Pajzán kíváncsiság.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kávéházak Éjszakája 2019

Budapest, több helyszínen, május 17.

Harminc helyszín és közel száz kulturális program várja a kávéházak szerelmeseit május 17-én Budapesten. A kávékultúrával való ismerkedés mellett irodalmi estek és jazz-koncertek teszik különlegessé majd az éjszakát.

A felhozatalban találunk tradicionális helyeket - mint például a Gerbeaud, a Centrál, a Dunapark és a Hadik Kávéház vagy a Cafe Zsivágó -, melyek felidézik a régmúlt hangulatát, de meglátogathatunk újhullámos, kortárs jellegű kávézókat is, mint például a Kelet Kávézó, a La Nube café, a Café Smúz és a Café Frei. A tavalyi nagy sikert követően idén további helyszínek is csatlakoznak a Kávéházak Éjszakájához, többek közt: az Opus Jazz Klub, a Parisi Café, az Elyseé Bistro & Kávéház, a Tranzit Art Café, a Madal Café, az IF Jazz Café. A helyszínekre szervezett programok mellett idén több, az estre szervezett sétára is becsatlakozhatnak az érdeklődők.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Múzeumok Majálisa

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum kertje, május 18-19.

Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét. 2019. május 18-án és 19-én a Nemzeti Múzeum ismét büszke házigazdája a majálisnak: színes programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mozdítsd Európát!/Move Europe!

Budapest, Szabadság tér, május 19.

Egy hatalmas buli keretében tehetsz most azért, hogy sokan és tudatosan szavazzanak a május 26-i európai parlamenti választáson! Gyere el családi programokkal és koncertekkel egybekötött mozgósító eseményünkre, melyen többek között a Lashe Shave, a noÁr és a Kistehén zenekar hangol aktivitásra! Emellett segítséget kapsz ahhoz, hogy velünk együtt minél többeket buzdíts szavazásra az utolsó héten.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük