Hol lehet bűntudat nélkül nassolni? Ezt a helyet imádni fogod, ha szeretsz jókat enni
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

edesseg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt hét időjárása felért egy rossz viccel, hiszen jobb esetben a májusnak már nem a didergésről kellene szólnia. De, ami volt, elmúlt, reméljük, a hétvége kellemesebb időt tartogat számunkra, hiszen ezúttal is rengeteg szuper program vár. És ezúttal nemcsak a fővárosban érdemes szétnézni.

Ezen a hétvégén vár a 25. Lengyel Filmtavasz, a VII. VEGAN FOOD FEST, a NAGY-SZÍN-PAD! az Akvárium Klubban, a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál, a Lágymányosi Eötvös Napok, a veszprémi Gizella Napok és Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban.

VII. VEGAN FOOD FEST - A növényi ételek ünnepe

Budapest, Kőrösy József sétány, május 9-12.

Megkóstolnád hazai és határon túli ételkülönlegességek növényi alternatíváit? Lehűtenéd magad egy tejmentes fagyival? Nem tudod elképzelni, milyen egy vegán hamburger vagy hot dog? Sajtalternatívákat kóstolnál? Szereted a tápláló, nyers ételeket és a superfoodokat? Megkóstolnád pár magyaros fogás vegán változatát? Bűntudatmentes édességre fáj a fogad?

Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor a VII. Vegan Food Festen a helyed. Május 9. és 12. között összecsődítik Magyarország vegán és vegánbarát éttermeit, cukrászdáit, street foodosait, bisztróit, hogy neked egyéb dolgod ne legyen, csak élvezkedni a gasztroforgatagban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

25. Lengyel Filmtavasz

Budapest-Szeged-Debrecen - Művész mozi, Apolló mozi, május 9-15.

A gazdag programban szerepelnek régi és új filmek is, mint például a számos díjat elnyert, nagy nemzetközi sikereket elkönyvelő filmalkotás, a Hidegháború (Paweł Pawlikowski) vagy a Még egy nap élet című nemzetközi filmkoprodukció, de természetesen ismét találkozhatunk jó néhány filmújdonsággal is. Műfaji változatosság, számos lengyel vendég, csodálatos zene, mozi az egész családnak - ezeket kínálja az idei filmszemle.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

NAGY-SZÍN-PAD!

Budapest, Akvárium Klub, május 8-16.

Vajon mi nyom majd többet a latban, amikor eldől, hogy mely előadók jutnak a Nagy-Szín-Pad! döntőjébe? A social media követők és lájkok száma? A fellépések, koncertek mennyisége? A YouTube-sikerek? Vagy a rádiós slágerek?

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál - Képregénykönyvtár

Budapest, Comics Library; Klauzál 13 Galéria; Bem mozi; Dürer Kert, május 9-12.

Idén 15 éves a Képregényfesztivál, de van még itt pár évforduló: hatvanéves Asterix, nyolcvanéves Batman, és kilencvenéves Tintin. Igyekeznek is megadni a módját - menj el te is programjaikra május 9. és 12. között! Helyszínek: május 9. este: KépregényKönyvtár; május 10. este: Klauzál13 Galéria; május 11. este: Bem Mozi; május 12. egész nap: Dürer Kert.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

LEN - Lágymányosi Eötvös Napok 2019

Budapest, Pázmány Péter sétány, május 8-11.

Magyarország legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiválja immár 15. alkalommal kerül megrendezésre. Idén is a legnagyobb magyar fellépőkkel, két rendezvénysátorral, óriási italakciókkal, a megszokott civil faluval és az igazi LEN hangulattal várnak titeket!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Gizella Napok

Veszprém, május 6-12.

Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye az idén május 6. és 12. között megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja. A vár műemlékeinek kulisszái között családi és gyermekprogramok, koncertek, az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas időtöltést. A belépés minden rendezvényre ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kürtőskalács Vigalom

Budapest, Holnemvolt Vár, május 10-12.

Év közben kevés a lehetőség arra, hogy az összes íz, méret és formakülönlegesség egyszerre bemutatkozzon az édességrajongóknak. Éppen ezért ötletelte ki a Vitéz Kürtös csapata a Holnemvolt Vár vezetőségével közösen, hogy az októberi Kürtőskalács Fesztivál mellett - mely idén már hetedik alkalommal kerül megrendezésre - a május 10-12-i hétvégén megszervezik a fesztivált kicsiben, egy hangulatos Kürtőskalács Vigalom keretében, melynek varázslatos otthont ad a Holnemvolt Vár.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük