Hófehér majom született a Pécsi Állatkertben: fotón a különleges kölyök

Zászlós farkú kolobusz született Pécsen. A csöppségről imádni való fotók készültek.

Zászlós farkú kolobusz Pécsen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hófehér kis gereza született április 13-án a Pécsi Állatkertben. Az apró utód már jól látható a külső kifutóban, anyja és családja védelmezve öleli, de még a nagy testvér is szelíd mozdulatokkal ápolja a csöppséget. Gerezák vagy más néven zászlós farkú kolobuszok - Colobus guereza - 2017 óta élnek a Pécsi Állatkertben.

Már az első évben bővült a családi, hiszen az érkezést követően pár hónappal megszületett az első pécsi utód is, akinek fogantatása még a csapat előző otthonában, a Nyíregyházi Állatparkban történhetett. A közép-afrikai erdős területeken elterjedt, a cerkóffélék családjába tartozó faj szaporodása szakmailag is fontos esemény, mivel ezt a védett állatot az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Törzskönyvi Program - ESB - keretein belül tartják és tenyésztik. 

Az impozáns, fehér zászlóra emlékeztető, nagy bojtban végződő farka és az oldalán található, hosszú, fehér szőrszálak a fák ágai közötti közlekedésben segítik az állatot. A faj fennmaradását az orvvadászat és élőhelyeinek elvesztése fenyegeti.

kolobusz

Az áprilisban született kis gereza egészséges, egyre többet lehet látni, amint az anyuka a családja körében kihozza a külső kifutóba. Az újszülött a fekete-fehér bundájú felnőttekkel ellentétben hófehér szőrű, körülbelül három hónapos korában ölti fel a kifejlett állatokra jellemző mintázatot. A fehér bundának különleges szerepe van: felkelti a felnőttek figyelmét, akik így jobban odafigyelnek a kölyökre.

A picit még 2017 decemberében született nővére is szeretettel gondozza, sokszor kéri el anyjától, hogy ő is babázhasson vele egy kicsit. Ennek a mozzanatnak azért is van nagy jelentősége, mert a fiatal nőstény így készül az anyaságra, megtanulja, hogy mit kell csinálni majd akkor, ha egyszer neki is saját kölyke születik.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Lombevő állatok lévén a csapat tagjai idejük nagy részét a kifutó magasabban fekvő pontjain töltik, ahol játékosan ugrálnak egyik ágról a másikra, vagy hintáznak a kifutójukban nemrég felszerelt új játékokon.

A cuki szamárkölyök megható története

Jack, a szamárkölyök valódi szobacsacsi lett: ideje nagy részét új gazdája, Payton közelében tölti, és gyakran pihennek együtt a fotelben.

Különös dolgot kért a barátja a tinilánytól: egy pillanat alatt megváltozott az élete

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük