Michelangelo első ismert rajza Budapestre érkezik: tizenéves volt, amikor alkotta
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

paletta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe, de ez a mostani kicsit más lesz a többihez képest. Merthogy ennyi izgalmas eseményt egyszerre még biztosan nem láttál! Ha nincs még konkrét ötleted, hogyan töltsd az ünnepeket, megmutatjuk, hova érdemes kimozdulnod.

Ezen a hétvégén vár az Asztalitenisz VB 2019, húsvét a Skanzenben, ÉTEL | design - fotográfia, forradalmi újítással és A test diadala - Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet kiállítás.

A test diadala - Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet

Budapest, Szépművészeti Múzeum, június 30-ig

Magyarországon első alkalommal találkozhat Michelangelo remekműveivel a közönség a Szépművészeti Múzeum április 5-én, a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megnyílt kiállításán. A test diadala - Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet című tárlat a reneszánsz mester és kortársai nyolcvan művét mutatja be.

Michelangelo csaknem harminc, a világ legrangosabb gyűjteményeiből, többek közt a londoni British Museumból, a firenzei Uffiziből, a Casa Buonarrotiból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és a haarlemi Teylers Museumból kölcsönzött alaktanulmánya érkezett a múzeumba. A budapesti kiállításon látható először az a rajz, melyet nemrégiben fedeztek fel egy külföldi magángyűjteményben, és a tizenéves Michelangelo legkorábbi ismert rajzaként azonosítottak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Fotó: Ulrike Koeb

ÉTEL | design - fotográfia, forradalmi újítással

Budapest, Osztrák Kulturális Fórum Szalonja, április 30-ig

A két osztrák fotós, honey & bunny, vagyis Sonja Stummerer & Martin Hablesreiter, illetve Ulrike Köb és Neuberger Ákos forradalmi módon tálalják az ételeket. Dizájnerként színük és alakjuk alapján választják ki a tárgyakat, nem pedig ízük vagy illatuk alapján. Ötleteik óriási hatást gyakoroltak a kortárs ételfotózásra. Az ételeken keresztül történeteket is elmondanak.

A Gwangju Biennáléra készült projektjük keretében, illetve az Eat Design című könyvükben különböző étkezési helyzetekben pózolnak. Jelenlegi projektjeik a tiszta és fenntartható étkezésre fókuszálnak. Az Osztrák Kulturális Fórumban tartandó kiállításuk az új képek mellett olyan korábbi munkákat is bemutat, melyeket világszerte számos neves múzeumban és galériában kiállítottak már.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Asztalitenisz VB 2019

Budapest, Hungexpo Budapesti Vásárközpont, április 21-28.

A világ legjobb asztaliteniszezői mérik össze tudásukat Budapesten. Ez lesz a negyedik alkalom, amikor a magyar főváros adhat otthont az év legfontosabb pingpongeseményének. Közel hetven évvel az utolsó alkalom után, ismételten a sok helyen csak Duna gyöngyének nevezett város rendezheti a vb-t. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezzel egy időben, az asztalitenisz kedvelőinek kedve is újra szárnyalhat, amikor a vb első napján útjára indul a labda. Mindenkinek, aki szereti, hiszen mindenki szereti! A Szervező Bizottság minden idők legjobb világbajnokságát szeretné megvalósítani, és ehhez rengeteg külön programot szervez családoknak és kiállítóknak egyaránt.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Skanzen Húsvét

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), április 21-22.

A húsvét a legrégibb keresztény ünnep, és egyúttal a legjelentősebb is az egyházi év ünnepeinek sorában. Mivel idén közel esik Szent György napjához, az idei rendezvény központi témája legősibb húsvéti jelképünk, a bárány és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, a pásztorság és a juhászat lesz. 

Az ótestamentumi zsidók az Úr parancsára egyéves, hibátlan bárányt áldoztak, és annak vérével bekenték az ajtófélfát, hogy elkerülje őket az Úr haragja. Az Újtestamentum szerint Jézus Krisztus az emberiség váltságára jött a földre: "Krisztus a mi bárányunk, aki megáldoztatott érettünk".

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

John McLaughlin & The 4th Dimension

Budapest, MOM Sport Uszoda és Sportközpont, április 20., 20:00

John McLaughlin, a gitár egyik legnagyobb mestere 2019-ben újra Budapestre érkezik 4th Dimension nevű zenekarával, melyet az egyik legjobb fúziós együttesnek tartanak a világon. A zenekar többi tagja is világhírű mestere a zenének: Étienne Mbappé basszusgitáros, Ranjit Barot dobos és Gary Husband billentyűs.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük