Rendhagyó nőnapi ünneplés, zene és film is vár a hétvégén - Mutatjuk a legjobb programokat
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

programajanlo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március első hétvégéjén is színes, izgalmas és érdekes programok várnak mindenkire az egész ország területén!

A jazz rajongóinak nemcsak a Budapest Jazz Clubba, hanem a MOM Kulturális Központba is érdemes ellátogatni a hétvégén, de a filmek szerelmeseinek sem kell az otthoni mozizással beérniük. A legjobb francia filmeket a Frankofón Filmnapok keretében lehet megtekinteni, de a Budapesti Építészeti Filmnapok is izgalmas programokat kínál - csak győzz válogatni a legjobb hétvégi rendezvények közül!

10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Francia Intézet, Uránia Nemzeti Filmszínház, Art+ Cinema, március 7-ig

Az idei év legjobb francia nyelvű filmjeit láthatja a magyar közönség a Budapesti Francia Intézet és a frankofón országok képviseleteinek szervezésében. Budapesten február 26. és március 7. között három helyszínen, egész márciusban Budapesten és országszerte tizenöt városban lesz látogatható. A filmnapok meghívott vendégei premier előtt mutatják be alkotásaikat.

Itt még több részletet találsz a programról.

V4 Jazz Fest 2020

Budapest Jazz Club, március 4-7.

A V4 Jazz Fesztivál fő célja, hogy a Visegrádi Négyek kiemelkedő jazzprodukciót és -formációit közelebb hozza a régió közönséghez és nem különben egymáshoz.

jazz-zene
Fotó: Jon Feingersh Photography Inc / Getty Images Hungary

2020-ban a Visegrad Fund támogatásával a korábbi évekhez képest lényegesen nagyobb ívű fesztivál keretében március 4-től négy napon keresztül Budapesten, Prágában, Krakkóban és Somorján a négy ország egy-egy zenekara egymást követő napokon ad koncertet, hogy izgalmas produkciókkal reprezentálja napjaink V4-es jazz-zenekarainak aktuális hangzását, zenei gondolkodásmódját.

A fesztiválról több információ itt olvasható.

GetCloser Jazz Fest 2020

MOM Kulturális Központ, március 4-8.

2020. március elején kerül megrendezésre az 5. GetCloser Jazz Fest, egy ötnapos, jubileumi koncertsorozat. Fellép a Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint duó, a Barabás Lőrinc Quartet és a Mogyoró Kornél – Papesch Péter duó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lukács Miklós első alkalommal lép színpadra Gerald Cleaver dobossal és Harish Raghavan bőgőssel, Snétberger Ferenc bemutatja Titok című lemezét Anders Jorminnal és Joey Baronnal alkotott trióban. A fesztivál alkalmával lemezbemutató koncertet tart Erik Truffaz, de fellép még Richard Bona és Alfredo Rodriguez is.

A rendezvény részleteit itt találod.

12. Budapesti Építészeti Filmnapok

Toldi mozi, március 5-8.

Vállald fel érzelmeidet, és cselekedj a bolygóért, a városért, a környékért, a terekért és a helyekért, amelyeket szeretsz. Menj el a Toldi moziba 2020. március 5. és 8. között a Budapesti Építészeti Filmnapokra, és beszélgess!

Itt még több információt találsz a programról.

Gallery Weekend Budapest 2020 - A velünk élő kortárs művészet hétvégéje

Budapest, több helyszínen, március 7-8.

Március 7-8-án immár hatodik alkalommal várja a közönséget tizenhárom, nemzetközileg is elismert progresszív kortárs galéria a Gallery Weekend Budapest (GWB) fesztiválon.

portajanlo-0304
Fotó: port.hu

A Kortárs Galériák Egyesületének szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy az izgalmas programokkal ne csak a visszatérő kiállításlátogatókat szólítsa meg, de azokhoz is közelebb hozza a művészetet, akik eddig csak kacérkodtak a kortárs képzőművészeti galériák felfedezésével. A rendhagyó tárlatvezetések mellett egy egyedülálló pop-up kiállítással is készülnek a szervezők, amelyet kizárólag március 7-én tekinthet meg a nagyközönség.

A program részletei itt olvashatók.

WAMP / Tavaszi vásár

Bálna, március 8. 10-18 óra

Március 8-án a legfrissebb újdonságok és tavaszi kollekciók mellett egy rendkívül színes és izgalmas kiállítással is várnak benneteket a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan!

Az esemény részletei itt olvashatók.

Nőnapi Design Vásár

Akvárium Klub, március 8. 10-18 óra

Gyere el te is Budapest legmenőbb designvásárára, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek legegyedibb és legkülönlegesebb táskáit, ruháit, ékszereit, divatkiegészítőit, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs termékeit, kézműves gasztrokészítményeit, természetes alapanyagokból készült kozmetikumait… igazi minőségi kincsek! A belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát!

A vásár részleteit itt találod.

Legyen nőnap!

Hősök tere, március 8. 16.30-19.30 óra

Mit szólnátok, ha a nőnap nem csak arról szólna, hogy virágot kell venni a nőknek? Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során. Szóljon a nőnap újra a nők jogairól!

portajanlo-03-04
Fotó: port.hu

Szóljon az Isztambuli Egyezmény - vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is - ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé - vagy helyett - kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án.

A programról több információ itt található.

Ide utazz, ha mielőbb látni szeretnéd a tavaszt: 10 meseszép magyar kirándulóhely

A gyönyörű tavaszváró helyeket csak imádni lehet az országban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, port.hu)

Ezt is szeretjük