Bekopogott a tavasz a leggyönyörűbb arborétumokba: lenyűgöző fotókat tettek közzé
A kedvenc arborétumaink már most nyitott kapukkal és tavaszi csodákkal várják a látogatókat.

tavasz-arborétumok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ország tele van csodálatos arborétumokkal és botanikus kertekkel, melyek minden évszakban mutatnak valami újdonságot magukból, kora tavasszal pedig hangulatos sétára csábítják a természetbarátokat.

Az enyhe telet követően a tavasz már februárban bekopogott kedvenc arborétumainkba, az évszak első hírnökei már virágba borulva várják a látogatókat. A csodás növényekről már kedvcsináló fotókat is közzétettek, de feltétlenül érdemes őket személyesen is bejárni.

Vácrátóti sáfrányszőnyeg

A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert 27 hektáron várja a természet csodáira fogékony kirándulókat: apró hóvirágok, rózsaszín bangiták, ciklámenek, téltemetők tömege mellett varázslatos, színpompás erdeisáfrány-szőnyeg virul a fák alatt.

Az arborétum március 31-éig 8 és 16 óra között tart nyitva. A teljes árú belépőjegy ára 1000 forint, diákoknak 18 éves korig és nyugdíjasoknak 500 forint, de családi és csoportkedvezmények is vannak.

Alcsúti Hóvirágünnep

Az Alcsúti Arborétum tavasszal telik meg igazán nagy élettel, a csodás hóvirágmező virágzása idején a legcsábítóbb a kellemes sétára vágyó turisták számára. A látvány valóban megéri a túrát, gyönyörű fehér szőnyeg terül el az út mellett.

Aki nem szeretne lemaradni az alcsútdobozi Hóvirágünnepről, az már mindennap 10 és 16 óra között felkeresheti az arborétumot, a teljes árú belépőjegy ára 1300 forint, kedvezménnyel 800 forint.

Pompás színek a Kámoni Arborétumban

A szombathelyi Kámoni Arborétumba már február közepén utánozhatatlan színpompával tört be a tavasz. Bangiták, varázsmogyorók, lilán ragyogó krókuszok és mesébe illő tavaszi tőzikék is virágba borultak nemrégiben, így igazán gyönyörű látvány várja az érdeklődőket az örökzöldek alatt.

Az arborétum mindennap 9 és 16 óra között tart nyitva, a belépőjegyek ára 700 forint, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig 500 forint. Szombathely belvárosából egyébként az 1C jelzésű busz viszi ki a látogatókat az arborétumhoz.

Tiszakürti téltemetők

„A Tiszakürti Arborétumban jár a tavasztündér, és keltegeti téli álmából a természetet” - írja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldalán, egy felejthetetlen kirándulásra csábítva az embert. 

Többek között a védett vöröslő hunyor, a farkasboroszlán és a napsárgán ragyogó, ugyancsak védelem alatt álló téltemetők szőnyege is varázslatos látvány.

Márciustól a Tiszakürti Arborétum 8 és 17 óra között tart nyitva, a felnőtt belépőjegy ára 800 forint, diákoknak 26 éves korig és nyugdíjasoknak 650 forint, gyerekeknek 3-6 éves korig 400 forint a jegy.

A cikk az ajánló után folytatódik

Arborétum a Balaton szomszédságában

A badacsonyörsi Folly Arborétumban is ébredezik a természet, a varázsmogyorók már kuszán illegetik sárga virágaikat a Balaton szomszédságában. A tóra néző panoráma gyönyörű, és néhány pohár bort vagy a frissítő fenyőrügyszörpöt is érdemes megkóstolni az örökzöldek alatt tett nagy séta után.

Az arborétum hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között, csütörtökön és pénteken 18 óráig, vasárnap 17 óráig tart nyitva. A teljes árú belépőjegyek ára 1200 forint, diákoknak 18 éves korig és nyugdíjasoknak 700 forint.

A legszebb tavaszi kirándulóhelyek

Ha mielőbb magadba szívnád a tavasz illatát, megcsodálva a gyönyörűen ragyogó erdei virágokat, nem csak arborétumokba veheted az irányt. Csodaszép helyeken túrázhatsz az országban ilyenkor.

(Borító- és ajánlókép: Facebook/Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót, Kámoni Arborétum, Szombathely, Alcsúti Arborétum.)

Ezt is szeretjük