10 mesés kisvasutas túra tavaszra: mesebeli vidékeket járhatsz be velük

Kisvasúttal is gyönyörű helyekre juthatsz el az országban.

Kisvasutak Magyarországon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első igazi tavaszi hétvégék országszerte sokakat a természetbe csábítanak. A gyalog- és kerékpáros túrák mellett ilyenkor már akár síneken is gyönyörű vidékeket lehet felfedezni.

A gemenci vagy a lillafüredi útvonalat és a Gyerekvasutat szinte mindenki ismeri, ám az országban több mint húsz kisvasút közül választhatnak a kirándulók, melyek között bőven akad hegyes-völgyes terepet bejáró vonat, de a halastavak, lápvidékek vagy a buja ártéri erdők világát bemutató járat is.

Kisvasutas utak az országban

Akár az Alföldön, akár a Bükkben vagy a Balatonnál szeretne kisvasúttal túrázni a család, mindre akad lehetőség. Télen csak a legnépszerűbb útvonalakon közlekedik néhány járat, főleg tematikus rendezvények idején, ám tavasszal újra beindulnak a vonatok, áprilisra pedig már a legtöbb helyen tárt karokkal várják a zötyögni vágyó utasokat.

(Borító- és ajánlókép: Indafotó/Sanyjitka.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük