Szívszorító látvány fogadta a búvárokat a tenger mélyén: zseniális dologra vették rá a polipot

Nehezen adta be a derekát a makacs polip, de végül a búvároknak sikerült segíteni rajta.

Polip műanyagban segítség
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Leginkább balul tud elsülni, ha az ember a természet dolgaiba belepiszkál. Szerencsére azonban Indonéziában két búvár kivételesen jól tette, hogy nem hagyta a polipot békén.

Ugyanis szegény jószág egy műanyag pohárban talált magának menedéket, amivel kihagyhatatlan célpontként szolgált a ragadozók számára.

Az okos polip

Sajnos már senkinek sem meglepő, hogy az óceánok műanyag-szennyezettsége egyre nagyobb mértékben növekszik. Annak ellenére, hogy az ember a felelős érte, a tengeri élőlények szenvedik el a következményeiket. Pall Sigursson búvár és társai is egy ilyen bajba jutott víziállatnak segítettek: egy apró kókuszpolipot találtak, ami az indonéziai Lembeh vizeiben úszkált, és műanyag lakásban élt.

A kókuszpolip egyike azon puhatestű állatoknak, melyek érzékeny testüket mindenféle kagylókban, nagy csigaházakban rejtik el. Szerencsére a megfelelő emberek elé tévedt a furcsa, természetellenes menedékkel rendelkező kis polip, mivel Sigurdssonék órákat töltöttek azzal, hogy biztonságban tudják tapadókorongos barátjukat.

Míg a kagyló valóban elrejti a ragadozók elől a polipot, addig egy átlátszó műanyag pohár aligha. Könnyedén le tudják nyelni vele együtt a ragadozók, akiket aztán csak tovább mérgez a műanyag. A videóban is látszik, hogy a polip nem szívesen hagyta maga mögött átlátszó lakását, rengeteg kagylót be kellett neki mutatni, mire megtalálta a tökéleteset, de végül megértette, hogy mit akar tőle a búvár, és elcserélte poharát a természetes páncélra. Minden jó, ha jó a vége!

Lélegzetelállító képeken a bálnák ismeretlen oldala: velük együtt merült alá a fotós

Azok, akik nem tudnak közvetlenül találkozni a hatalmas emlősökkel, a csodálatos fotók segítségével betekintést nyerhetnek az állatok életébe.

Lélegzetelállító képeken a bálnák ismeretlen oldala: velük együtt merült alá a fotós

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük