Ellopott egy kamerát a papagáj: lenyűgöző, amit videóra vett az útja során
Lélegzetelállító felvételeket készített a lopós madár új szerzeménye.

kea
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

GoPro kamerát lopott el egy új-zélandi papagáj, azaz kea, majd magával vitte a Déli-sziget délnyugati csücskén található Fiordland vidéke fölé, és lélegzetelállító felvételeket készített - írja a The Guardian.

Az Új-Zélandon honos madárfaj közismerten kíváncsi és pajkos természetű: gyakran csen el tárcát, ékszereket, uzsonnacsomagot vagy akár ablaktörlőt és más értékeket a gyanútlan turistáktól. A madár a Kepler turistaútvonalon hegyet mászó Verheul családtól ragadta el a GoPrót, amikor kihelyezték a kamerát egy padra, hogy filmezze le a hozzájuk csatlakozó keákat.

Egyikük azonban lecsapott az eszközre, és elrepült vele. A kamera rögzítette a repülést és a landolást, majd közelről készített felvételeket arról is, ahogy a kea csőrével műanyagarabokat hasít ki belőle. A család tagjai a madarak hangját követve találták meg végül az elhagyott GoPrót, mely még ekkor is működött.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

A fotós macska képei

Manny egy kíváncsi macska, aki nem tud úgy elmenni gazdája GoPro kamerái mellett, hogy ne vizsgálná meg őket közelebbről. Ezzel rendszeresen azt éri el, hogy a kamerák felvételeket készítenek róla.

Ezt is szeretjük