Elbűvölő felvételeket készített a bükki vadkamera az erdőben: ritka állat is felbukkan rajta

A Bükki Nemzeti Park vadkamerái aranyos felvételeket rögzítettek az erdőben.

róka-videó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még az erdőben túrázva is csak ritkán lehet találkozni a különböző vadállatokkal, hiszen általában megijednek, és elbújnak, ha a legkisebb neszt is meghallják. Éppen ezért jönnek jól a vadkamerák, hiszen észre sem veszik őket, így olyan pillanatokban is megfigyelhetjük őket, amikre nagyon kevés lehetőség lenne.

A Bükki Nemzeti Park hazánk egyik legrégebbi és legszebb természeti kincseit őrző természetvédelmi területe, ahol hatalmas kiterjedésű erdők is találhatók. Ezekben nagyon változatos állatvilág él, azonban ritka, hogy ilyen sokan feltűnnek pont a vadkamera előtt.

Elbűvölő felvételeken az erdő állatai

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a Facebook-oldalukon mutatta meg, hogy milyen változatos állatok fordulnak meg a magyar erdőkben, mint írják, az erdei életközösségek változatosságát alapvetően meghatározza az erdőben található, elhalt fák mennyisége és minősége. A kamerák most egy olyan vadváltót vettek célkeresztbe, amely nagy méretű, fekvő holtfákon vezet keresztül.

A kidőlt fák környezetében több madárfaj is feltűnik, köztük egy ritkaság, a fehérhátú fakopáncs. Ez az állat Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint. A felvételen róka, mezei nyúl, nyuszt, fehérhátú fakopáncs, fekete rigó, énekes rigó, őz és borz is látható.

Az erdők érintetlen varázsát mutatják be a fotók - Olyan, mint egy tündérmese

A város zajától távol egy egészen meseszerű világ tárulhat a szemünk elé.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük