Rejtélyes palacküzenetet találtak a túrázók: megmentették egy család életét
A hajótöröttek palackpostái ritkán érnek célt. Már-már mesébe illő arról hallani, hogy valakinek nemhogy elolvasták az üzenetét, de így menekült meg.

palackposta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hajótöröttek üvegbe zárt segélykérésétől kezdve a tengerészek vízen hánykolódó szerelmes levelein át legendás történetek keringenek a palackpostákról.

Sokan úgy gondolják, hogy csak a tündérmesékben érhet célba egy ilyen üzenet, ám egy pórul járt család nagy szerencséjére bebizonyosodott, hogy ez a lehetetlen mégis lehetséges. Palackpostájuknak köszönhetően egy kaliforniai vízesés tetején ragadt pár és gyermekük szerencsésen megmenekült. Ugyan volt náluk mobiltelefon, de térerő híján nem sokat értek vele - még jó, hogy eszükbe jutott a vízi posta.

Palacküzenet mentette meg az életüket

A 44 éves Curtis Whiston élettársával, Krystal Ramirezzel és 13 éves fiukkal nyakukba vették az Arroyo Seco időszakos folyó partvonalát Kaliforniában. A négynaposra tervezett túrának azonban épphogy túlhaladtak a felén, amikor egy 12 méter magas vízesést fedeztek fel.

A cikk az ajánló után folytatódik

A vízeséshez már eljutni is nehéz volt, továbbhaladni pedig lehetetlen. A lefelé vezető régi kötél ugyanis elszakadt, a folyónak pedig túl erős volt a sodrása ahhoz, hogy visszaevickéljenek a partra. Így két és fél napos túra után a vízesés tetején maradt a család, akik ráadásul egy teremtett lelket nem láttak a túrájuk során.

Végül Curtis egy S. O. S. üzenetet gyömöszölt egy zöld palackba, aminek az oldalába a HELP, azaz SEGÍTSÉG feliratot véste bele, majd a vízbe hajította. Bármennyire is képtelen ötletnek tűnt a segélykérő palackposta, végül meglett az eredménye. 

Az üzenetben az állt: "A vízesésnél ragadtunk, hívjanak segítséget, kérem", ezenkívül még az aznapi dátumot is feltüntették. Szerencséjükre két túrázó órákon belül megtalálta a zöld palackot, és riadóztatták az Arroyo Seco biztonsági szolgálatát. 

Még aznap éjfél körül, helikopter segítségével felderítették a bajba jutottakat, és tudatták velük, hogy nemsokára érkezik egy másik gép, amivel kimentik őket. Hamarosan értük is mentek, és reggelre biztonsággal elszállították a családot. 

Eltévedt a kamion, és tönkretett egy világörökségi helyszínt

Egy kamion a tiltó táblák ellenére az UNESCO Világörökség listáján is szereplő helyszínre tévedt, és megrongálta a perui Nazca-vonalakat.

Ezt is szeretjük