10 napig bolyongott egy idegen országban, mert nem mert útbaigazítást kérni
Abban ugyan nincs semmi rendkívüli, ha az ember turistaként eltéved egy idegen országban, de nem is ez a történet csattanója.

szegyenlos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emberek nap mint nap kelnek útra azért, hogy szerencsét próbáljanak idegen országokban, miközben munkát vállalnak, és megismernek új kultúrákat. A 18 éves Zhang Daming hasonló szándékkal utazott Szingapúrba, ám végül a dolgok nem az elképzelései szerint alakultak.

Pedig látszólag minden tökéletes volt: közeli barátja szárnyai alá vette, és szállást adott neki, így minden figyelmét a munkakeresésre összpontosíthatta. Pontosabban összpontosíthatta volna, ha nem nyeli el a városi forgatag. Rögtön, ahogy megérkezett.

Nem mert segítséget kérni

Eltűnése napján Zhang mintegy 10 ezer forint költőpénzt kapott barátjától, hogy legyen elég élelme, mialatt lakótársa munkában van. Több se kellett, elugrott egy közeli kávézóba, ahol jóízűen megebédelt. Igen ám, de megfeledkezett az útvonal memorizálásáról, így csak a presszóból kilépve realizálta, hogy voltaképp fogalma sincs arról, hol is van pontosan. 

A baj nem jár egyedül, így természetesen a telefonját, az útlevelét és minden egyéb fontos iratát a lakásban hagyta. Mit tehet az ember hasonló esetben? Útbaigazítást vagy legalábbis egy telefont kér, és értesíti barátját a helyzetről. Zhang azonban szégyenlősebb annál, minthogy vadidegenekkel szóba álljon. És, mivel rendőrséget sem látott a közelben, tíz napot céltalan bandukolással töltött.

- Az első 24 órában nem mertem elaludni, és inkább reggeltől estig gyalogoltam. A dolgok pedig a nyolcadik nap tájékán fordultak igazán rosszra, mert addigra a pénzem is elfogyott - írja a Sinchew News. A szükség azonban nagy úr, ezért az utolsó két napját koldulással töltötte. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hatalmas szerencséjére a tizedik napon egy helyi lakos felismerte őt az eltűnt személyek listájáról, és értesítette a rendőrséget. A járőrök egy játszótéren találták meg, mintegy 6 kilométerrel barátja lakásától. Aki egyébként még az eltűnése napján bejelentette. 

Mondanunk sem kell, a sztori felrobbantotta az internetet: valaki szerint az egész csak kitaláció, míg mások elképzelhetetlennek tartják, hogy valaki túl szégyenlős legyen ahhoz, hogy útbaigazítást kérjen, de a kolduláshoz nem.

2005-ben eltűnt a macskája: meglepő hívást kapott az állatorvostól

Minden gazdi egyik legnagyobb félelme, hogy a kedvence egy nap eltűnik, és hiába keresi, nem akad a nyomára. Az angol Janet Adamowicz átélte a rémálmot, amikor 2005-ben nyoma veszett akkor négyéves macskájának, Boo-nak. Éjt nappallá téve kutatott utána, tűvé tette Harrogate városát és a környéket, eredménytelenül, így végül egy év után feladta a keresést.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük