Olyat tud rólad a Google, amire te már nem is emlékszel: az idővonaladon látszik

Talán már el is felejtetted, hogy tavaly nyáron bementél abba a kis éjjel-nappaliba, de a Google Helyelőzményekben látszik.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a Google nem titkolja, hogy tárolja a belépett felhasználók helyelőzményeit, azért olyan nagyon nem is verik nagydobra, így nem csoda, hogy csak kevesen tudnak arról, hogy, ha nem kapcsolják ki ezt a funkciót az okoseszközökön, az alkalmazás minden lépésüket megjegyzi. Bár ezt a lehetőséget valahol, valamikor jóvá kellett hagyni, könnyen lehet, hogy a sok felugró biztonsági kérdés közt ez pont elveszett, és sokan csak gépiesen rákoppintottak az engedélyezésre anélkül, hogy pontosan tisztában lettek volna azzal, mit jelent.

Ha te is hozzájárultál, hogy a Google eltárolja a tartózkodási helyeidet, mára valószínűleg egy csinos és tartalmas kis idővonalad van, ami a beleegyezésed időpontjától kezdve folyamatosan követi az utadat a telefonod lokációja alapján. Ezt ide kattintva nézheted meg: ha a térkép alatti sávban a jobb oldalra viszed a kurzort, felugrik egy nyíl, amivel léptetheted a sort. A Google ráadásul azt is rangsorolja, hogy mely helyeket látogattad meg a leggyakrabban, a bal felső sarokban pedig dátum szerint is böngészhetsz az adatok között.

Persze előfordulhat, hogy a funkciót már korábban kikapcsoltad, ebben az esetben nem lesz friss adat arra vonatkozóan, hogy merre jártál. Bár az Android és a Google törekszik rá, hogy rávegyen: ne tiltsd le a helyelőzményeket, mert így könnyebb a dolguk például az útvonaltervezésnél, ezt mégis megteheted, ha nem szeretnéd, hogy minden lépésed rögzítésre kerüljön. Androidos okoseszközön nyisd meg a Beállításokat, majd az Alkalmazáskezelőt, válaszd a Google-t, és az Engedélyeknél tiltsd le a helyadatokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Számítógépen a Saját tevékenységek oldalon a Tevékenységvezérlők pontnál kapcsold ki a Helyelőzményeket. Ha törölni szeretnéd az eddigi helyadatokat, nyisd meg az idővonaladat, és az alsó sáv felett, jobb oldalt látható fogaskerék ikonra kattintva válaszd Az összes Helyelőzmény törlése lehetőséget. Nem árt áttekinteni a többi tevékenység listáját is, hátha érnek még meglepetések.

Vicces találatokat ad a Google az elgépelt keresésekre

Még a legjobb helyesíróval is előfordulhat, hogy olykor elgépel egy-egy betűt. Egy ilyen aprócska melléfogás egészen vicces helyzeteket szülhet: bár a Google sokszor alkalmazza az automatikus javítást, más szempontból is alapos, mert a legnagyobb butaságra is képes releváns találatot adni.

Ezt is szeretjük