Írd be ezt a Google-be, majd kattints a cipőre: irtó klassz dolog történik
A Google újabb érdekességgel készült egy jeles évforduló alkalmából. Ezúttal az Óz a csodák csodája kifejezésre kell keresni.

piros-cipo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Óz, a csodák csodája cím hallatán még nyolc évtizeddel a premier után is mindenkinek bevillannak a jellegzetes képek a filmből, amelyet 1939. augusztus 25-én mutattak be az Egyesült Államokban. A később Magyarországon is futó alkotás két Oscar-díjat is kapott, és meghozta a világhírt a Dorothyt alakító, akkor mindössze 17 éves Judy Garland számára.

A kultikus film amerikai premierjének 80. évfordulója alkalmából szuper érdekességgel készült a Google, amelyet te is megtekinthetsz, ha a keresőmezőbe azt írod: Óz, a csodák csodája. Ekkor a képernyő jobb oldalán feltűnik Dorothy piros cipellője: tekerd fel a hangerőt - de ne túlságosan -, majd kattints a csillogó lábbelire! Itt kezdődik a móka.

A cipők sarka háromszor összeütődik, a képernyő forogni kezd, és elhangzik a híres mondat: There's no place like home, vagyis Mindenütt jó, de legjobb otthon! Ezt követően minden visszatér a normál állapotba, de még nincs vége: a piros cipő helyén most egy forgószél jelenik meg, amelyre szintén érdemes rákattintani. Ez a kis easter egg a történet alapjára, a Kansas városán végigsöprő tornádóra utal.

Az Óz, a csodák csodája című filmet Magyarországon 1960. december 8-án mutatták be. Később háromszor is újraszinkronizálták a musicalt, a legutóbbi változat 2000-ben készült el. A forgatókönyvet L. Frank Baum népszerű, Óz, a nagy varázsló címen is megjelent meseregénye alapján írta Noel Langley, Edgar Allan Woolf és Florence Ryerson. A produkciót a Metro-Goldwyn-Mayer készítette és forgalmazta.

Kiemelt kép: Getty Images

Vicces fotók a Google Utcaképből

A Google Térkép Utcakép-funkciója roppant hasznos eszköz a mindennapokban, sőt, alkalmanként kifejezetten szórakoztató is. Mint például ebben a mostani történetben, melynek nem a keresőóriás fényképező autója a valódi sztárja.

Ezt is szeretjük