5 zseniális Google-trükk, amit még nem ismersz: megkönnyítik a keresést

Apró fortélyok, melyekkel felgyorsíthatod és finomíthatod a keresési folyamatot.

google
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internetes keresés manapság éppoly természetes, mint a levegővétel. Rengeteg keresőmotor közül válogathatsz, a legnépszerűbb mégis a Google, hiszen ezt használják a legtöbben és leggyakrabban. 

Ugyanakkor nagyon könnyű elveszni az információrengetegben, hiszen időnként akárhogy is próbálkozol, nem találod meg, amit szeretnél. Szerencsére léteznek speciális Google-keresési trükkök, melyeket megéri alkalmazni, hiszen temérdek időt megspórolhatsz, relevánsabb találatokat kapsz, és profi felhasználóvá válhatsz.

Így keress adott oldalon

Olvastál egy jó cikket, de nem emlékszel a címére? Probléma egy szál se, mindössze annyit kell tenned, hogy a keresőmezőbe írod a weboldal címét és a kulcsszót az alábbi módon: www.femina.hu kulcsszó. Ezáltal a Google csak az adott helyen elérhető, releváns találatokat fogja felhozni.

Szűrd ki a felesleges találatokat!

Pontosabb találatot kaphatsz, ha kiszűröd azokat, amelyek feleslegesek számodra, hiszen az írásmódjuk vagy a jelentésük csupán hasonló ahhoz, amit eredetileg keresel, vagy tudod, hogy az adott cikkben nem szerepelt ilyen szó. Ehhez a keresett kifejezés után írd oda a kizárandó szót, egy kötőjellel előtte, így: -kulcsszó.

Kapcsolódó oldalak keresése

Rábukkantál egy szuper oldalra, és szeretnél még hasonlókat keresni? A Google erre is kínál megoldást, mindössze a related kulcsszót kell használnod, ami magyarul kapcsolódót, hasonlót jelent, méghozzá így: related: www.femina.hu

A cikk az ajánló után folytatódik

A keresések jolly jokere

Bosszantó tud lenni, amikor a szó vagy kifejezés már a nyelved hegyén van, mégsem jut eszedbe, ráadásul a Google sem ajánlja fel. Ha úgy szeretnél keresni, hogy a kifejezés egy szavában nem vagy biztos, helyettesítsd be a * jellel, meglátod, teljesen más találatokat hoz így, mint egy félig beírt szóra. Például: kicsi a *, de erős.

Így keress konkrét kifejezésre

Ha azt szeretnéd, hogy a keresett szó vagy kifejezés pontosan ugyanúgy írva szerepeljen a Google találatokban, tedd idézőjelbe az adott szavakat: "bungee jumping".

Nézd meg ezt is - Valaki kiszúrta a Google utcaképén, hogy a fotós autónak társasága akadt

Főként a nagyvárosok lakói találkozhattak már a Google szokatlan, a tetejükön furcsa felszerelést cipelő Street View járműveivel, melyekből több tucatot is bevethetnek egy-egy nagyobb környék felderítéséhez. Az egyik járgányuk egy szép napon éppen a japán Kumagi körzetében fényképezett, amikor egy kíváncsi idegen kiszúrta magának. Készülj, mert nehéz lesz kibírnod nevetés nélkül!

Képek: Pixabay

Ezt is szeretjük