Utálsz telefonálni? Minden hívást elintéz helyetted a Google új funkciója

A mesterséges intelligenciával rendelkező Google Duplex először valószínűleg csak angolul lesz elérhető, de később talán magyarul is kiadják.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A mesterséges intelligenciával rendelkező Google Duplex először valószínűleg csak angolul lesz elérhető, de később talán magyarul is kiadják.

Minden évben megrendezik a Google I/O-t, a cégóriás egyik legnagyobb konferenciáját, ahol a vezetők és a szakemberek az újdonságokról, tervekről beszélnek. A 2018-as, háromnapos gyűlés tegnap kezdődött, és máris előrukkoltak egy olyan fejlesztéssel, amitől leesett a jelenlévők álla.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója arról beszélt, milyen fontos szerepe van az életünkben a telefonhívásoknak, különösen akkor, ha valamilyen szolgáltatás ügyében szeretnénk egyeztetni. Felhívta a figyelmet, hogy az üzletek, vállalkozások 60%-ának még nincs online időpontfoglaló rendszere, ezért őket telefonon kell keresni, ami sok időt vesz el.

Erre kínál kényelmes megoldást a Google Asszisztens újdonsága: a Google Duplex képes arra, hogy lebonyolítsa helyettünk az ilyen típusú hívásokat, és tökéletesen emberi beszélgetést folytasson. Ez a mesterséges intelligencia egy olyan fejlett szintje, mely képes reagálni a váratlanul felmerülő kérdésekre. Már a hang sem gépies, teljesen természetesnek hat, senki sem mondaná meg, hogy egy robottal beszélget.

A videóban két hívásra láthatunk példát: az elsőn egy női hang kér időpontot a "kliense" számára egy fodrászszalonban. Amikor az ügyintéző a vonal másik végén kér egy percet, a gép még egy derűs "mm-hmm"-mel is válaszol. A beszélgetés simán zajlik, az időpont lefoglalásra kerül.

A cikk az ajánló után folytatódik

A második példában egy férfihang szeretne asztalt foglalni egy étterembe, négy főre, hetedike szerdára. Nem jön zavarba akkor sem, amikor az ügyintéző félreérti, és azt hiszi, hogy hét emberre szólna a foglalás, és a dátumot is rendszeresen elfelejti. A férfihang türelmesen felelget, kijavítja a kissé lassú hölgyet, és a keresztkérdésekre is hibátlanul válaszol. A felvétel angol nyelvű, de akkor is érdemes meghallgatni, mennyire természetes a beszélgetés, ha nem érted pontosan, ami elhangzik. Az első hívás 1:20-nél, a második 3:10-nél kezdődik.

Bekamerázott pár macskanyakörvet a Google

A legtöbben már használták, és bizonyára szívesen böngészik a Google Street View funkcióját, mely a világ bármely pontjára elrepít, az embernek pedig csak ki kell választania, hogy madártávlatból szeretné felderíteni a vidéket, vagy inkább az utcafrontról - esetleg a macskák szemszögéből.

Ezt is szeretjük