Így verj meg egy nőt, hogy ne legyen nyoma
A legdurvább, viccnek szánt ostobaságok
Igazán rosszul elsült áprilisi tréfák közül válogattunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Április 1. a köztudatban a bolondok napjaként él: ilyenkor az emberek rendszerint megtréfálják egymást, és akit rászednek, az április bolondja. Nem tudni pontosan, honnan ered a hagyomány, kétféle elmélet is van.

Az egyik szerint kelta népszokás, a másik viszont IX. Károly francia királyhoz köti, aki április 1-jére tette az újévet, az emberek pedig ilyenkor bolondos ajándékokkal lepték meg egymást.

Annyi biztos, hogy az áprilisi tréfák között rengeteg ízléstelent is találni: mutatunk néhányat, amelyek rosszul sültek el, és nem is tudjuk, mit gondoltak az értelmi szerzők, amikor a rettenetes ötletet átültették a gyakorlatba.

Így verd meg a feleséged!

Az ezredfordulón a román Playboy magazin április elsején megjelenő száma keltett nemzetközi felháborodást, ugyanis leközölt egy szatírát, amely a Hogyan verd meg a feleséged, hogy ne maradjon nyoma? címet viselte.

Az esetről külföldi lapok is beszámoltak, és végül néhány hét múlva a chicagói szerkesztőség vezetője kért elnézést a román nőktől a minősíthetetlen áprilisi tréfa miatt.

Szabad rabok

Szintén egy román újság, az Opinia ugyancsak 2000. április 1-jén megjelentetett egy hírt, mely szerint kiengedik a Baia Mare börtön rabjait. A feljegyzések szerint még aznap nem kevesebb, mint 60 rokon és barát özönlött a fegyház elé, ám a foglyok érkezésére hiába vártak. A meggondolatlan tréfáért a magazin szerkesztői később bocsánatot kértek.

A rádió sem jobb

1999-ben, pontosan egy évvel az után, hogy Oregonban több száz házat mosott el az Ochoco patak, két rádiós műsorvezető úgy találta, hogy poénos lenne újra ezzel ijesztgetni a lakókat.  Élő adásban közölték, hogy a gát átszakadt, a patak hamarosan újra kiönt, és felszólították az embereket, hogy hagyják el a házaikat. Az ízetlen tréfa annyira hihetőre sikerült, hogy a lakók nagy része értékeit megragadva elhagyta a várost, a két rádiós pedig elveszítette az állását.

Ezt is szeretjük