Így ne titkoljunk el több százmillió forintot!
Ki kell lépnie a pártból a képviselőnek
A Simon Gábor-ügy és Szocsi uralta az elmúlt hetet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az országgyűlési képviselőknek múlt hét péntekig kellett leadniuk a vagyonnyilatkozataikat. Az MSZP-s Simon Gábor ezen a héten kénytelen volt lemondani a pártban viselt tisztségéről, parlamenti mandátumáról, és visszalépni a képviselőjelöltségtől. Szerdán a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

Simon Gábor egy ausztriai pénzintézetnél nyitott értékpapírszámlára 2008 januárjában 575 ezer eurót, majd 2009 áprilisában további 169 ezer amerikai dollárt helyezett el készpénzben. A számlán tavaly októberben az akkori árfolyamon 228 millió forint volt. Simon Gábor az elmúlt évekre vonatkozó adónyilatkozataiban egyetlen esetben sem szerepeltette a külföldi betétszámlán elhelyezett megtakarításait.

Ezen kívül a héten Amerikában semmit nem csillapodott szinte a brutális időjárás. Kocsis Máté pedzegette a negyedik rezsicsökkentés gondolatát, megszavazták a parlamentben a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást Oroszországgal, amiért az LMP tiltakozását fejezte ki. Orbán Viktor Magyar Csapatához 74 ezren csatlakoztak már, valamint a kormány jó híre még a pedagógusbérek további növekedése. Nézd meg képeken a hét eseményeit!

További cikkek a héten

2013 legfrissebb gazdagjai

Magyar politikusok a Facebookon

Rogán Antal megnézte a Columbo-szobrot

A legbrutálisabb iskolai vérengzések

A hét elején az orosz fővárosban a 263. számú középiskola egyik tanulója megölte egyik tanárát és egy rendőrt. A fiatal fiút az apja segítségével sikerült ártalmatlanná tenni. Az elkövető egy osztályteremben tartotta fogva 28 diáktársát, majd az apja rábeszélésére elengedte őket. Egyelőre nem tudni, hogy miért követte el tettét. A túszdráma elején a támadó a biztonsági őröket fegyverrel fenyegette meg, majd bement saját osztálytermébe, és ott lelőtte a földrajztanárát.

Ezt is szeretjük