Hátborzongató és gyönyörű képeken a szlovéniai hóvihar és fagy
250 ezren maradtak áram nélkül
Jég borít be mindent.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar külügyminiszter, Martonyi János február 5-én, kedden délután három nagy teljesítményű áramfejlesztőt ajánlott fel Szlovénia részére, miután az elmúlt napokban áramellátási problémákkal küzdöttek az ország több pontján a rendkívüli időjárási körülmények miatt.

Szlovéniában a hétvégén és a hét elején háromnapos vihar tombolt, ónos esővel és havazással, ami miatt nagyjából 250 ezer ember maradt áram nélkül. A vezetékek több helyen leszakadtak, fák és villanyoszlopok dőltek ki, és teljesen megbénult a közlekedés.

A bajba jutott ország száz áramfejlesztőt kért az Európai Unió országaitól, és többek között Magyarország is felajánlott három aggregátort, így az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán útnak indította a segítséget Velenje városába. Nézd meg a hátborzongató és egyben gyönyörű képeket a szlovéniai fagyról!

Óriási havazás Amerikában

Az USA egyes nyugati területein akár mínusz 26 fokot is mértek. Ez nagyjából egyenlő az Antarktisz partján mért hőmérséklettel, de a trópusi Hawaiion is mínusz hét fok volt, és egyes közép-nyugati városokban 60 centiméteres hóval kellett megküzdenie a lakosoknak. Múlt héten pedig összesen körülbelül 2700 repülőgépjáratot töröltek. Nézd meg képeken az amerikai hóesést!

Ezt is szeretjük