A piros pötty, amit még Matolcsy György is megirigyelhet

Orbán Viktor ezúttal Indiában járt

A magyar miniszterelnök Indiában tett látogatást a héten.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor október 17-én, csütörtökön tartott angol nyelven előadást az indiai Sapru House-ban, amiben hangsúlyozta, hogy a Magyarországot is magában foglaló Közép-Európa a kontinens nagy lélekszámú és ígéretes kilátásokkal rendelkező területe, ahol jelentős növekedési lehetőség adódik.

Azzal érvelt, hogy a közép-európai térség jó lehetőségeket kínál a befektetőknek, logisztikai szempontból pedig különösen előnyös az uniós piac eléréséhez. Ez azért fontos, mert India jelenleg az egyik vezető gazdasági erő. A rendezvényen Orbán Viktor ismertette a magyar gazdasági és belpolitikai helyzetet, beszélt a csökkenő államadósságról, a 16%-os személyi jövedelemadóról és nem utolsósorban a parlamenti képviselők számának megfelezéséről, ami 2014-től hatályos.

Az előadás után a kormányfő a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály, az emberierőforrás-miniszter, Balog Zoltán és a külügyi és külgazdasági államtitkár, Szijjártó Péter társaságában látogatást tett az indiai államfőnél, Pranab Mukherdzsinél.

Orbán Viktor Londonban

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor október 9-én, szerdán a londoni Királyi Külügyi Intézetben, a Chatham House-ban tartott előadást angol nyelven. A kormányfő összesen kétszáz politikusból, újságíróból és diplomatából álló közönség előtt beszélt a hagyományos értékek megteremtéséről Európában, Magyarországról, saját pályafutásáról, majd arról, hogy a válságra nem problémaként, hanem az átalakítások lehetőségeként kell tekinteni.

Ezt is szeretjük