Egyik oldalról idősnek, másikról fiatalnak tűnik a nő: elképesztő illúziót alkotott a művész
A tehetséges festő olyan képeket alkotott, amiket nem elég csak az egyik oldalukról megtekinteni, mert teljesen mást látni a másik oldalról.

idős fiatal jó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A művészettörténet során már megannyi alkotó játszadozott az optikai illúzióval, próbálták kisebb-nagyobb trükkökkel átverni a nézők szemét. Sergi Canedas festményeivel egészen más szintekre emelte ezen vizuális cseleknek a megvalósítását.

Az autodidakta módon tanult művész egyedi technikával mutat be festményein egyszerre több dolgot, gyakorlatilag minden alkotásában több kép jelenik meg, attól függően, honnan nézed.

Két kép egy festményben

A tehetséges festő olyan technikával dolgozik, aminek köszönhetően a különböző rétegek teljesen eltérő képet adnak, és ha elsétálunk mellette, mozgóképként elevenednek meg. 

Az egyik képén egy fiatal nő a szemünk láttára válik középkorúvá, majd jelennek meg mély ráncai, míg egyszer csak egy idős arc néz vissza ránk a vászonról. Ha a kép másik oldaláról nézzük végig, akkor épp fordítva zajlik a jelenet, és a koros hölgy megfiatalodásának lehetünk szemtanúi, egyszerűen bámulatos.

Egészen harmincéves koráig Sergi Cadenas nem művészként kereste kenyerét, de kíváncsisága idővel arra sarkallta, hogy kifejlesszen egy módszert, amivel több oldala látszik az alkotásoknak. Már gyerekkorában rácsodálkozott a kinyitható képeslapok technikájára, és elhatározta, hogy hasonló hatást szeretne elérni, csak festményeken.

Ötletéhez hatalmas tehetség is társult, apró hengerek segítségével függőleges gerinceket hozott létre a vásznon, hogy azoknak oldalait használva elkészíthessen egyszerre két festményt is egy képben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az idő múlása több alkotásán is megjelenik, de általában teljesen eltérő és igen mély témákat dolgoz fel. Vannak festményei, melyek a faji egyenlőséget vagy az érzelmek kettősségét hirdetik. De olyan remekmű is készült, melynek pusztán az a funkciója, hogy az addig nem látható dolgokat is feltárja a nézők számára. Egyedi műalkotásai mindenkit arra sarkallnak, hogy különböző perspektívából tekintsék meg ugyanazt, gyakorlatilag, hogy interakcióba lépjenek velük. Folyamatosan frissülő Instagram-oldalán újabbnál újabb hipnotikus mestermunkákat lehet megcsodálni, amikről tényleg nehéz levennie az embernek a szemét.

Észreveszed az ismerős arcot a képen? Lenyűgöző illúziókat mutatunk

A történelem nagy alakjainak arca formálódik meg a rájuk jellemző környezet elemeiből. Elképesztő festmények!

(Borítókép forrása: sergi.cadenas / Instagram, a képek használatát  Jordi Barnadas galéria engedélyezte )

Ezt is szeretjük