Önbizalom-hiányos vagy egoista vagy?

Nézd meg a mutatóujjad!

Ujjaid hosszúsága és jellege többet elmond rólad, mint hinnéd. Mutatóujjad magabiztosságodról mesél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberek ujjai igencsak különbözőek mind formájukat, mind méretüket tekintve - és ezek a látszólag nem túl jelentős testrészek meglepő információkat hordoznak. A mutatóujjhoz rendelhető az ego, illetve ennek megfelelően az önérvényesítés, önállóság, önbizalom.

E tulajdonságok nagyobb jelentőséggel bírnak, mint gondolnád - általuk teljesítheted ki lényedet, illetve alakíthatsz ki harmonikus kapcsolatokat. Ha azonban az ego túl kicsi vagy túl nagy szerepet kap, az az élet minden területén megnehezíti számodra a boldogulást.

Átlagos mutatóujj - egészséges önbizalom

Ha a mutatóujjad átlagos hosszúságú, azaz a középső ujjad felső percének közepéig ér, egészséges mértékű magabiztossággal rendelkezel. Erődet nem a külvilágból, hanem önmagadból meríted. Nem mások elvárásai, hanem saját belső mércéd szerint élsz, miközben képes vagy elfogadni azt is, ha a körülötted lévők másképp látják a világot. Kellőképpen határozott vagy ahhoz, hogy akaratodat érvényesítsd, ám mindeközben arra is ügyelsz, hogy ne sértsd meg mások érdekeit. Jogos büszkeséggel viszonyulsz sikereidhez, e téren azonban érdemes valamelyest kontrollálnod magad, ellenkező esetben környezeted kérkedésként értékelheti megnyilvánulásaidat.

Hosszú mutatóujj - túlzott magabiztosság

Amennyiben mutatóujjad a középső ujj felső ujjpercénél magasabbra nyúlik, személyiséged valószínűleg nem mentes az énközpontúságtól. Tisztában vagy azzal, hogy bizonyos fokig hatalommal bírsz mások fölött, és esetenként az ő érdekeiket figyelmen kívül hagyva érvényesíted akaratod.

Alapvetően nem rossz szándékkal teszed - inkább csak arról van szó, hogy nem mindig tudod beleképzelni magad a többi érintett helyzetébe. Ráadásul hajlamos vagy elsiklani a körülötted lévők véleménye fölött. Mindez ugyancsak megterheli a környezeteddel való kapcsolatodat - pedig a szíved mélyén te magad is arra vágysz, hogy szeretetet kaphass és adhass.

8 ország, ahol még ma is sárba tiporják a nők jogait

Nézegess képeket!

Elolvasom

Arra, hogy képes vagy-e magas fokú magabiztosságodat bölcsen használni, elsősorban a hüvelykujjad jellege és formája alapján következtethetsz. Ha a hüvelykujjad normál vastagságú, akkor egódat némi tudatossággal és következetességgel viszonylag könnyen pozitív irányba terelheted. Ha azonban gyenge és vékony, először az önfegyelmet kell kifejlesztened magadban ahhoz, hogy képes légy erőidet mások szolgálatába állítani.

Rövid mutatóujj - az önérvényesítés hiánya

Amennyiben mutatóujjad rövid, félénk és visszahúzódó természeted akadályoz az önérvényesítésben. Nehezedre esik dönteni, nemet mondani, a váratlan helyzeteket rosszul kezeled, és egzisztenciálisan kiszolgáltatottá válhatsz másoktól. A kelleténél gyakrabban vársz a külvilágból érkező utasításokra - ám, ha nem veszed kezedbe az életed irányítását, a sors előbb-utóbb rákényszerít erre a lépésre.

A dolog pozitív oldala, hogy egódnak nincs szüksége arra, hogy mások felett hatalmaskodj. Így számodra nem jelent problémát, hogy a körülötted lévőket segítsd céljaid elérésében.

Ha azonban a rövid mutatóujjhoz vékonyka hüvelykujj társul, akkor már túlzott mértékben háríthatod a felelősséget, mert a szíved mélyén úgy érzed, képtelen lennél megbirkózni vele.

Árulkodó gyűrűk

Viselsz gyűrűt a mutatóujjadon? Ha igen, melyik kezeden, és mekkora ékszerről van szó? A gyűrűk tudat alatt az adott ujj minőségét hivatottak fokozni. Ha tehát a mutatóujjadat díszíted ekképpen, akkor általánosságban elmondható, hogy több önbizalomra és személyes hatalomra apellálsz. Ám ahhoz, hogy tisztán láss, figyelembe kell venned a mutatóujjad hosszúságát is. A gyenge mutatóujjon hordott ékszer révén kompetensnek és magabiztosnak érzed magad.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Míg a hosszú mutatóujjon viselt gyűrű arra utal, hogy többre tartod magad a környezetedben lévőknél. Nem beszélve arról, hogy a gyűrű mérete egyenesen arányos az ego megerősítésére irányuló igénnyel.

Amennyiben az aktív kezed mutatóujján bukkan fel a gyűrű, minden bizonnyal cselekvő ember vagy, aki eredményei révén igyekszik kivívni környezete tiszteletét és szeretetét. A passzív kéz mutatóujján viselt ékszer viszont azt üzeni, egy kis önbizalomtöbbletre van szükséged, ám ebbéli próbálkozásaid rendre kudarcot vallanak.

Cikkünk Jane Struthers A tenyérjóslás bibliája - Átfogó útmutató a kézelemzéshez című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük