Novemberben jön a pluszpénz: közel másfél millió magyart fog érinteni

Sok háztartást fog érinteni az intézkedés.

GettyImages-1490772996

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán a nyugdíjakkal kapcsolatban.

A nyugdíjasok átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fognak kapni novemberben. 

Nyugdíj-kiegészítés novemberben

„Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizetünk az időseknek”- fogalmazott Orbán Viktor egy Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A csütörtökön 12 órakor kezdődő Kormányinfón is szóba kerültek a nyugdíjak. Gulyás Gergely Miniszeterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a nyugdíjas-infláció várhatóan 18,5 százalék lesz, ezért a korábbi 15 százalékos emelést ki kell majd egészíteni 3,5 százalékkal, ez a gyakorlatban 3,1 százalékot jelent. A 210 ezer forintos átlagos havi nyugdíj esetében a novemberi emelés 6532 forint lesz.

Novemberben visszamenőlegesen is kifizetik a nyugdíjemelést. Az októberi nyugdíjhoz képest átlagosan közel félhavi, átlagnyugdíj mellett 78 ezer forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok. Ez azt jelenti, hogy az idei évben összesen 85 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok. 

Az elmúlt időszakban már több szakértő is belebegtette, hogy feltétlenül szükség lesz kiegészítő nyugdíjemelésre novemberben, így a bejelentés nem mindenkit ért váratlanul.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok..." Be tudod fejezni a legnépszerűbb magyar versek ikonikus sorait?

Elevenítsd fel az irodalmi tudásod!

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük