3 dolog, amit ne csinálj nyáron
Később megbánhatod
A nyári pörgés során is légy észnél, és jusson eszedbe, hogy a buli sajnos nem tart örökké.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári hangulat, a bulizások és a barátokkal közös programok hevében hajlamos az ember meggondolatlanul cselekedni.

Elmondjuk, mi az, amit inkább ne tegyél meg, ha nem akarsz utólag negatív érzésekkel visszatekinteni a szünetre.

Féktelen strandolás

A strandolás általában az önfeledt szórakozásról szól, de a jókedv mellett ilyenkor is muszáj észnél lenned. Ne tegyél olyat, ami a saját vagy mások egészségét, testi épségét veszélyeztetheti. Még akkor se, ha a többiek benne vannak: a baráti unszolásra sem szabad őrültséget csinálnod.

Ha nem vagy biztos az úszótudásodban, ne menj túl mély vízbe, és ne ugorj bele olyan medencébe, ami pedig túl sekély. Az éjszakai fürdőzésekkel is csínján bánjatok, különösen akkor, ha egy bulizás alkalmával tör rátok a mártózási kényszer, esetleg már alkoholt is fogyasztottatok.

Vigyázz a csúszdaparkokban is, és ügyelj rá, hogy kivédd a tipikus strandbetegségeket. Ha napozol, tartsd be az alapszabályokat, amelyek segítségével elkerülheted a leégést és az utólagos szenvedést.

Durva bulik

Bulizni mindenki szokott, és kell is, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen elvesztheted a kontrollt. Óvakodj a drogoktól és a nagy mennyiségű alkoholtól, még akkor is, ha próbálnak rávenni. Ha túlságosan felöntesz a garatra, másnap nemcsak a fizikai tünetek kínoznak majd, de nagy valószínűséggel szégyellni fogod magad az előző nap elkövetett vagy kimondott dolgokért.

Figyelj arra is, hogy ne ürítsd ki a pénztárcádat egy-egy parti alkalmával: inkább vigyél magaddal éppen annyi pénzt, amennyit rászánsz az estére, és ne add meg magadnak a lehetőséget, hogy másnap kapj sokkot az üres tárca láttán. Ilyenkor is vigyázz az értékeidre, és persze magadra is!

Hirtelen ötletek

A szabadság, a meleg idő és a barátokkal töltött napok hangulata egy kicsit megrészegíthet, és olyan ötleteid támadhatnak, amilyenek normális körülmények között meg sem fordulnának a fejedben. Az ilyen hirtelen késztetéseknek nem mindig szabad engedni, mert utólag könnyen megbánhatod a dolgot. Az egyik ilyen a testékszer, illetve a tetoválás.

Ha megunod a piercinget, vagy kiveszed az iskolakezdéskor, a helye valószínűleg ott marad, és egy felesleges lyuk éktelenkedik majd a bőrödön. Ha a tetoválást választod, és egy apró mintát varratsz magadra valami rejtett helyen, az még a kisebbik rossz.

Ám ha valami jól látható részre kerül, ráadásul egyentetkótok van a barátnőddel, azt az idősebb önmagad valószínűleg alaposan meg fogja bánni - főleg, ha közben a barátság is megszakad. Válasszátok inkább a hennát!

Ezt is szeretjük