3 tipikus baki, amit a legtöbben elkövetnek a barna bőrért
Ha sietteted a barnulást, könnyen bakizhatsz, és a gyors eredmény helyett károsíthatod a bőrödet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy a barnulást a lehető leggyorsabban akarod elérni, és ezért bármit elkövetnél.

Elmondjuk, mik azok a hibák, amibe nem szabad beleesned, ha nem akarod, hogy károsodjon vagy csúnyán barnuljon le a bőröd.

Napozás ész nélkül

Sokan úgy gondolják, a napozás káros hatásairól szóló információk tévesek, és csak riogatásra találták ki őket, ezért fittyet hánynak az óvintézkedéseknek. Napvédő nélkül napoznak, abban az időpontban is kifekszenek, amikor nem lenne szabad, órákon keresztül süttetik magukat, és még egy kis vízzel is rásegítenek a folyamatra.

Pedig ezzel nemcsak a bőrbetegségek kockázatát növelik, de még ki is tolnak magukkal, mert ennek valószínűleg leégés lesz a vége. Ez pedig, azon túl, hogy nagyon tud fájni, még csúnya is, hiszen a bőr először kivörösödik, majd idővel elkezd lehámlani, ami nem túl szép látvány.

Éppen ezért fontos, hogy betartsd a szabályokat: mindig használj naptejet, ne tartózkodj huzamosabb ideig a napon, és vagy kora délelőtt, vagy késő délután feküdj ki süttetni magad.

Szolárium és önbarnító

A szolárium nem tartozik a legegészségesebb barnulási formák közé, arról nem beszélve, hogy rettentően öregíti a bőrt. Mégis sokan választják ezt a lehetőséget, hogy már a nyár elején se kelljen hófehér bőrrel mászkálniuk. 

Ám a szolibarnaságon látszik, hogy nem természetes: a bőr színe ilyenkor teljesen más, mint amikor a nap fogja meg. Könnyen átcsaphat narancssárgás árnyalatba, különösen, ha túlzásba viszed, és a leégés veszélye itt is ugyanúgy megvan.

Szintén melléfoghatsz az önbarnítókkal: ha nem a megfelelő terméket választod, vagy nem sikerül egyenletesen felkenned, esetleg túlzásba esel vele, a bőröd szintén szép, természetellenes sárga árnyalatot kaphat, és még foltos is lehet - arról nem beszélve, hogy a ruháidat is befogja.

Mértéktelen répafogyasztás

Ha szépen szeretnél lebarnulni, akkor ajánlott beiktatni az étrendedbe a sütőtököt, sárgarépát. Ez azonban nem azt jelenti, hogy erre az állításra alapozva olyan mennyiségű répát kell megenned a gyors barnulásért, ami még egy komplett nyúlcsaládnak is sok lenne.

A sárgarépában található béta-karotinnak köszönhetően ugyanis elszíneződhet a bőröd, és sárgás árnyalatot vehet fel, ha túl sokat fogyasztasz belőle. Inkább maradj a természetes módszernél, és a napon barnulj le - persze az alapszabályok betartása mellett.

Ezt is szeretjük