Alapvető nyaralási szokáson változtattak a magyarok a járvány miatt
2020-ban a koronavírus miatt inkább önálló nyaralót béreltek a magyarok.

toparti-haz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megugrott az érdeklődés a kiadó nyaralók iránt - mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Balogh László kiemelte: az emelkedés főleg a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülési időszakában volt látványos.

Májusban 70%-kal több érdeklődés érkezett a kiadó nyaralók iránt, mint egy évvel korábban, és ez a többlet júniusban is 50% volt. A szakértő szerint a szoba- és apartmankiadással foglalkozó szállástulajdonosok is jó helyzetben vannak a belföldi turizmus felpörgésével, mert szinte soha nem látott a kereslet a szálláshelyek iránt a tópartokon, de megtalálhatják számításaikat az ingatlanjaikat hosszú távra kiadó tulajdonosok is.

Nagy a különbség az árak között

A nyaralók, házak és lakások kiadása egyre nagyobb szeletet képvisel a tóparti ingatlanok piacán - mondta az M1 aktuális csatornán. A bérleti díjakban Balogh László szerint nagy különbség van aközött, hogy egész évre vagy csak a szezonra adják ki az ingatlanokat.

Aki még a szezon előtt, március-áprilisban nézelődött, az északi parton körülbelül havi 200 ezer forintért tudott bérelni egy átlagos nyaralót, a déli parton ugyanezt 140-150 ezer forintért kapta meg. A nyári csúcson az északi parton 240-250 ezer, a délin 200-220 ezer forint a nyaralók havi átlagos bérleti díja - ismertette.

Hangsúlyozta: a Balatonnál egyértelműen megfigyelhető a fokozott érdeklődés a kiadó nyaralók iránt, és a Velencei-tónál is megjelentek a bérlők, a Tisza-tónál azonban még nem jellemző ez a tendencia. Hozzátette: ennek oka lehet az is, hogy az ingatlanok ára nagy különbséget mutat az egyes tavaknál.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Míg a Balatonnál és a Velencei-tónál 20-30 millió forint alatt nem lehet nyaralót vásárolni a tóparti településeken, a Tisza-tónál akár tízmillió forintért megkapható egy nyaraló, ezért ott sokan inkább vásárolnak a bérlés helyett - mondta Balogh László.

A változások akár át is rajzolhatják a pihenési szokásokat a jövőben. A szakértő szerint a koronavírus-járvány korlátozásai rámutattak arra, hogy akik távmunkában dolgoznak, azoknak teljesen mindegy, hogy egy belvárosi lakásból vagy a Balaton partjáról végzik ezt a tevékenységet, így megnövekedhet az igény a hosszabb vagy középtávra kiadó nyaralók iránt is.

Fotók: Getty Images

Szabadstrandok a Balatonnál

A balatoni szabadstrandok között is találhat az ember olyat, ami gyönyörűen kiépített, hangulatos, és valóban remek élményekkel gazdagítja az embert.

Ezt is szeretjük