Ma is rossz kávét innánk, ha ez a nő nem osztja meg okos ötletét a világgal

Az alábbi vívmányok megváltoztatták a világot, és egytől egyig nők találmányai.

Nők találmányai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan hétköznapi tárgyak, amelyeket anélkül használunk, hogy belegondolnánk, valaki ezt is feltalálta. Annyira természetes a jelenlétük, hogy nem is agyalunk rajta, milyen lehetett az élet előttük. Például, hogy filter hiányában milyen lenne egy szűretlen kávé. Azon pedig végképp nem tűnődünk el, hogy vajon férfi vagy nő fejéből pattant ki az ötlet, ami nélkül most egészen más lenne a világ, de legalábbis az adott tevékenység biztosan.

Sajnos még napjainkban is aktuális a sztereotípia, melynek hatására az emberek egy része automatikusan azt feltételezi egy feltalálóról, hogy férfi. Pedig számos olyan találmány létezik, amelyek kiváló nők nevéhez fűződnek, és amelyek annyira hasznosnak bizonyultak, hogy világszerte elterjedtek - sőt közülük nem egy gyökeresen megváltoztatta az addig ismert életet. 

Nők találmányai

A kreativitás, a műszaki látásmód és a szakértelem egyáltalán nem attól függ, hogy milyen neműként születik valaki. Ezt bizonyítja az alábbi összeállítás is, melyben nyolc olyan tárgyat, eszközt vagy technológiát mutatunk, amelyek mind zseniális nők találmányai.

10 magyar találmány, ami megváltoztatta a világot: sokról nem is tudják, hogy hozzánk köthető

A magyarok rendkívül termékenyek a találmányok terén.

Elolvasom

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük