10 magyar találmány, ami megváltoztatta a világot: sokról nem is tudják, hogy hozzánk köthető

A magyarok rendkívül termékenyek a találmányok terén.

coverkep

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindennapok lehetőségeit élvezve bele sem gondolunk abba, hogy szinte minden egyes tárgy, ami körülvesz bennünket, valakinek a találmánya volt.

Gondoljunk csak az autó alatt gördülő kerékre, ami előnyös formájával időtlen idők óta szolgálja az ember érdekeit, előbb a szállítás, később a közlekedés terén is. De ott vannak a modern kor hozadékai, a különböző gépek is, mint a kávéfőző, a tűzhely vagy a mobiltelefon. Ne feledkezzünk el a gyógyszerekről sem, melyek fájdalmat csillapítanak és életet mentenek. A kreatív, alkotó, megoldásokat kereső emberi elme rendkívüli ötletek szülője, okos és hasznos szüleményei pedig méltán adnak okot a büszkeségre.

10 fantasztikus, magyar találmány

Megannyi, a világ mindennapjait megváltoztató találmány magyar feltaláló munkásságát dicséri: a következőkben tíz ilyet sorolunk a közelmúlttól a korábbi idők találmányaiig.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük