Melyik típusba tartozol?

Napfény, savanyú alma vagy nővérke?

Az, hogy nélkülözhetetlenséged milyen típusban éled ki, sokat elárul rejtett lelki problémáidról!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felnőtt korára mindenki megtanulja, mivel tartozik másoknak. Kora kisgyermekkorban elvárások, feladatok össztüzében mélyen beivódik
a kötelesség, hűség, emberszeretet és önfeláldozás eszméje, melyet egy egész életen át mintának tekintünk.
Mindenki szeretetre, elismerésre vágyik, nem riadunk vissza még attól sem, ha ezért manipulálni kell a családot, barátokat, munkatársakat. Nem is sejtjük, de ilyenkor az önzőség veszi át a hatalmat. A nélkülözhetetlenség leplébe burkolózva hol szuperanyákká, hol tökéletes barátokká vagy éppen kiváló és pótolhatatlan munkaerővé válunk.

A fontoskodás lelki háttere

Alfred Adler szerint az abnormális nélkülözhetetlenség-érzés mögött gyakran titkos hatalomvágy áll. A segíteni akarás tünetegyüttesével remekül kielégíthető a rejtett nárcisztikus hajlam, mert aki segít, vagy éppen szükség esetén bukkan fel, az hatalomra, befolyásra, és nem utolsósorban szeretetre tesz szert.

Típusok

Nő is, háziasszony is

A nő is vagyok, és háziasszony is típusú jelenség elsősorban az idősebb nőket érinti. Vagyis azokat, akik nem utolsósorban anyagi függésük miatt kényszerültek vagy kényszerülnek arra, hogy nélkülözhetetlenné tegyék magukat, és így érjenek valamit.
Persze a hatalom is szerepet játszik ebben, hiszen ha más válláról állandóan leveszed a terhes dolgokat, és intézkedsz helyette, akkor ezáltal te magad fontos ember leszel, és nagyobb jelentőségre tehetsz szert.

Napfénytrükk

A napfénytrükkel élő nélkülözhetetlenek kétes szituációkban a legkevésbé stresszesek, mert képesek mindenkit jókedvre deríteni.

Mindig mosolyogsz, soha nincs problémád – legalábbis ezzel a látszattal próbálsz meg hatalmat szerezni.

Savanyú alma

A savanyú alma trükkel rokonszenvezők minden olyan feladatot elvállalnak, melyeket a kollégák és a főnök is igyekeznek elkerülni. Ha mindent magadra vállalsz, és elismered, hogy rád minden helyzetben lehet számítani, mert semmi sem fontosabb számodra az adott probléma megoldásánál, magányodat leplezed.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gondoskodó nővér

A nagyszerű nővérkék segítenek az új kollégáknak beilleszkedni, ezáltal hű szövetségesekre tesznek szert. Az új kolléga gyengébb, mint te magad, hiszen csak most érkezett, sok cégen belüli helyzettel és erőviszonnyal nincs tisztában. Neked pedig egy nálad gyengébb emberre van szükséged ahhoz, hogy érvényesülni tudj.

Elsősegély

Az elsősegély-trükknek az a lényege, hogy éppen akkor bukkansz fel, amikor valaki pácban van. Mások problémái megnyugtatnak saját sikertelenségedben, és a nagy beszélgetések mögött nemcsak a segíteni akarás, hanem a mások szomorú sorsa által nyújtott megnyugvás is áll.

Zseni

A bennfentesek az elsők, ha arról van szó, hogy egy új számítógépes rendszerben kell dolgozni, csak ők tudják a csúcstechnikával működő faxokat üzemeltetni, vagy a kezelhetetlenné vált irodai eszközöket munkára bírni. Új helyzet, új szereposztás. Végre te is előtérbe kerülhetsz, és fontoskodásoddal nélkülözhetetlenné szeretnéd tenni magad, hiszen eddig sokan azt sem tudták, hogy te is az irodában dolgozol.

Teljes káosz nélkülem

A káosz trükk esetében mindent úgy szervezel, hogy tökéletesen működjön, egészen addig, amíg a közelben vagy, és minden romba dőljön, ha véletlenül nem vagy jelen. Megmentő és kulcsfigura szerepbe juthatsz ezzel.

Ha szeretnél még több személyiséggel vagy típusokkal foglalkozó cikket olvasni, valamint érdekelnek az egyéb lelki hátterek megjelenései is, akkor mindenképpen látogass el az InforMed oldalára!

OLVASD EL EZT IS!

  • személyiség
  • életfeladat

Miért születtél a világra?

Ezt is szeretjük