Ide soha ne kend a dezodort! Még akkor se, ha ezt ajánlják

Bizonyos házi praktikákat nem szabad kipróbálni, mert rossz vége lehet a kísérletezésnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos ismert szépségápolási praktika létezik, ám ezeknek egy része sajnos tévhit - jó esetben csak nem működik, rosszabb esetben még veszélyes is.

Mutatunk néhány ilyen módszert, ezeket inkább ne próbáld ki otthon, bármennyire ajánlgatják is!

Dezodor mint bőrnyugtató

Egyre többször és több helyen hallani a praktikáról, miszerint a bikinivonal szőrtelenítése - borotválás, epilálás, gyantázás - után megelőzhető a kipattogás, ha dezodort kensz az érintett területre.

Az elmélet szerint a stift és a golyós izzadásgátló is alkalmas erre, mert csökkenti a kipirosodást, nyugtatja a bőrt és megelőzi a szőrtüszők gyulladttá válását.

Ez azonban tévhit, amit ha kipróbálsz, pont visszafelé sülhet el. Az egyébként is kényes bőrfelület még érzékenyebb a szőrtelenítést követően, és a dezodor irritálni fogja.

Arról nem beszélve, hogy a frissen borotvált, epilált vagy gyantázott bőrbe könnyebben felszívódnak a deókban található káros anyagok.

Fél citrom pattanás ellen

Azonnali segítséget ígér a módszer, ami állítólag megszabadít a pattanásoktól. A művelet egyszerű: vágj félbe egy citromot, cseppents rá egy kevés mézet, majd dörzsöld át vele az arcod, és csak ötpercnyi hatóidő után öblítsd le a rajta maradt citromlevet és mézet.

Bár a méz valóban antibakteriális hatású, és a pattanások ellen is hasznos lehet, a citromot ennyire töményen inkább ne használd az arcbőrödre, mert erősen savas, és sokat ronthat a helyzeten. A pattanást nem tünteti el azonnal, viszont komolyan kiszáríthatja a bőrt, ami akár ki is sebesedhet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Körömlakkszárítás sütősprayvel

Ha lakkozod a körmöd, biztosan te is szívesen veszed az olyan tippeket, amelyekkel lerövidíthető a folyamat. Egy elmélet szerint a körömlakk gyorsabban szárad, ha befújod az ujjaid az edények tapadásmentesítésére szolgáló sütősprayvel. Ez a módszer sajnos nem működik: legfeljebb megdermeszti a fedőlakkot, de az alsó rétegek száradását még le is lassítja. Ha működő gyorsszárító praktikákra vagy kíváncsi, inkább olvasd el korábbi cikkünket a témában!

Ezt is szeretjük